2013. május 14., kedd

Chris Hadfield az űr-sztár



Biztos láttátok, de én mégis, itt is megörökítésre méltónak tartom ezt az embert, mert engem megfogott, hogy mennyire „földközeli” tudott ott a magasban is maradni. Mennyire nem felejtett el minket, akik itt értetlenül és kicsit hitetlenül bámuljuk egy sötét éjszakán a  felettünk elvonuló, csillagnak tűnő űrhajót.
Ma láttam a tévében a visszatérését és azt a felvételt, amelyet  még az ISS-en készített, David Bowie  "Ground Control to Major Tom" című számát dalolva….




Az ilyen embereket én csak csodálni tudom….meg kicsit irigyelni.

Láttam videókat is, amit az űrhajós életről mutatott be, pl ezt: https://www.youtube.com/watch?v=lMtXfwk7PXg  - de itt több, az űrhajósok hétköznapjait ismertető film is látható, körüljárva a kérdést, hogy milyen is amikor az űrhajóban alszanak, vagy lehet-e sírni, vagy  hogyan kell/lehet a spenótot megmelegíteni, avagy a mogyoróvajat, mézet kenyérre kenni…  ill. igen sok Hadfield által készített film is megnézhető.

Mindenesetre nekem Hadfield előadásában sokkal jobban tetszett a dal, mint ahogy Bowie énekelte. Ez most hihetőbb volt...

Ha valaki nem olvasná el a kommentet, @x ajánlata: http://rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/207383



1 megjegyzés:

  1. Én meg azt nem tudom,hogy ezt ki látta,vagy sem,illetve meg tudja-e nézni a saját gépén. Megjegyzem elég sokat kell várni,amíg betöltődik ?
    Az RTL Klub Fókuszban
    Ez talán annyiban érdekesebb,vagy több,hogy említődik Magyarországgal való kapcsolata is. Nem véletlen,hogy készített felvételeket a Balatonról,vagy Budapestről. stb.

    VálaszTörlés