2013. június 4., kedd

Égi dolgok

Arról írtam tegnap, hogy milyen veszélyes helyen élünk. Pedig a veszélyei mellett számtalan csodája van, pláne, ha messziről nézzük...Épp ma kaptam megint egy diasort. Nem tudok betelni az ilyen és ehhez hasonló képekkel:




Hihetetlen és csodálatos....Elmerengek azon is, milyen jó nekem, hogy láthatok ilyen képeket, s nem csak a saját fantáziámra kell hagyatkoznom. Az biztos, hogy ilyesmiket "magamtól" kitalálni képtelen lennék. Én azon is csodálkozom, hogy a régi okosak miképp voltak képesek ezt az egész Föld-bolygók-világűr rendszert elképzelni ? Hiszen annyival egyszerűbb volt az eredeti "lapos" változat...


Szívesen tennék egy kört az ISS-szel, pláne ha a nótás kedvű Chris Hadfield is velem utazna... https://www.youtube.com/watch?v=KaOC9danxNo

Nagyon jó képek vannak itt is: http://www.fourmilab.ch/earthview/ (pl. a fenti kettő)Ez meg a NASA nyilvános csatornája: http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html Sokszor belenézek/hallgatok, mutatják az ISS hétköznapjait és számtalan érdekes dolgot még. 
http://www.dlr.de/dlr/en/desktopdefault.aspx/tabid-10002/ vagy ezen az oldalon a német űrkutatás hírei olvashatók...
Nem emlékszem, lehet, hogy régebben már írtam valahol, de megismétlem, akit érdekelne, ezen az alábbi térképen, alul beállítva a pontos/keresett időt, meg tudod nézni, hogy akkor épp milyen csillagképek voltak/lesznek a fejed felett.

http://www.heavens-above.com/skychart.aspx?SL=1&SN=1&lat=0&lng=0&loc=Unspecified&alt=0&tz=UCT


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése