2013. június 27., csütörtök

Élhet-e páva Pécs belterületén ?


(Bocs, ez komoly kérdés, ne tessék mosolyogni, pécsi olvasók!)

Laktál már olyan helyen, hol a közeledben egy páva élt ? Mit mondjak, egy újabb „öröm” a lakókörnyezetemben…
Hogy részegek káricálnak éjjel – sajnos nem ritkaságszámba menő eset. Hogy a szomszédom kutyája, amint a gazda kilép a házból, azonnal ugatni kezd és nem hagyja abba, míg a gazda haza nem tér – az  egy dolog. Hogy a szomszédasszonyom valami családi hagyomány miatt kizárólag csak olyan hangerővel képes beszélni, hogy néha én bent a szobában is hallom a mondandóját, már beletörődtem…  Szerencsére a másik szomszéd, aki pár éve, néha hajnali órákig nyomatta a buff-buff-buff zenéket úgy, hogy még az én ágyam is rezgett,  megnősült, s érdekes módon, mióta gyereke született, megszűnt a buffolás… És akkor most itt ez az átkozott páva. Még nem is tudom pontosan, hol lakik. Itt olyan a város-szerkezet, hogy tulajdonképpen a kertek valahogy félig-meddig összeérnek – vagyis szinte akármelyik közeli ház udvarában lehet – s a kis távolság miatt mindenki élvezheti ezt a förtelmes ronda hangot.Bár tippjeim vannak a tulajdonost illetően....

Persze lehet, lehet, hogy csak én vagyok egy (még) jó fülű, kényes, rigolyás …stb… vénasszony…
Aki egész nap nincs itthon és este, hazajövetel után 2 perccel már bekapcsolja a tévét – az nyilván nem is hallja… Sőt! Meg merem kockáztatni, 10-ből 9,9 nem is tudja, hogy miféle hang az, amit esetleg hall….
Így hát megint csak magamra maradok…  Tényleg el kéne már mennem.


Hogy (legalább ti) tudjátok, miről beszélek, íme:






2 megjegyzés:

  1. Érdekes !- mondom én, mert épp' kb. 2 hete tapasztalom, hogy a közelünkben valakinek kakasa van ?- mert általában 04-04:30 óra között szokott kukorékolni. Nem különösebben zavar,ill. emiatt nem fogom megkeresni az önkormányzat rendeletét, pl. az állattartásról. (mert van) - és akkor ne is említsem a "közösségellenes magatartásról" szóló rendeletet, (abban aztán minden bosszantó dolgot (?) összegyűjtöttek,- igaz, visszavonásra is került (?) -vagy csak büntetni nem lehet ? )
    Így aztán, vagy kibírjuk ezeket, vagy nem. (bizonyára "hangulatfüggő" ez is )
    Szerintem a "hangtalan" események is elkedvetlenítők... pl. a szomszédos udvarban (nálunk) a napokig össze nem szedett kutyaürülék "illata" - ami még szélcsendes időben is "élvezhető."

    VálaszTörlés
  2. Egyutterzek a szomszedsagbol jovo hangos vagy hangtalan kellemetlensegek miatt.
    Neha nehez,maskor nehezebb (lehet,hogy tenyleg "hangulatfuggo")a masokra tekintettel nem levoket elviselni.
    es ok neha kakas,kutyagumi,jelen esetben pava kepeben jelennek meg

    VálaszTörlés