2013. június 12., szerda

Nick udvar



Idejét sem tudom, mióta volt bezárva a Nick udvar. Most végre elészült egy része és a nagyközönség újra átsétálhat a Széchenyi tér felől a Király utcába. Szép lett. Igen jó ötlet volt az északi végében a galéria megnyitása. Bízom benne, hogy rendszeresen lesz itt egy-egy kisebb tárlat. A mostaniból legjobban Orosz Klára Csillós (Vibratil) című alkotása tetszett –ami a fotón abszolút semmit nem mutat, a valóságban viszont nagyon érdekes és szép (szerintem). Reménykedem, hogy a falak sokáig ilyen szépek, tiszták maradnak, mint most. Az érdeklődők a Széchenyi tér felőli oldalon olvashatják – képekkel illusztrálva – az épület történetét, s ha elfáradtak, a másik kijáratához települt étteremben éhüket-szomjukat is olthatják.




   
Bejárat a király utca felől

Bejárat a Széchenyi tér felől

 
A folyosó É felé

A folyosó dél felé

A kiállító tér bejárata

Orosz Klára: Csillós





Szóval tetszik……de nem én lennék, ha nem találtam volna kifogásolni valót. Egy ekkora átalakítás-felújítás során miért nem jutott pénz (igény) arra, hogy az ősrégi lépcsőket is felújítsák ??????? 






2 megjegyzés:

  1. Választ ugyan nem tudok adni a kérdésre,- viszont épp' a hét elején (?) volt egy cikk a bama.hu-ban amikor a város akadálymentesítéséről volt szó (elsősorban vakokkal kapcsolatosan) - így aztán bizonyára nekik duplán is nehéz lehet az ilyen lépcsőkön közlekedni.
    A témához ( mert feltételezem,hogy az emeletre nem jutottál fel) Nick udvar második felvonás ( Van első része is.)

    VálaszTörlés
  2. Igen, ajánlom az első rész és a kommentek elolvasását is !!!

    VálaszTörlés