2013. június 22., szombat

Poloska 2013-ban Magyarországon



Valójában nem lenne csoda, ha a döbbenettől két napig  nem írnék le egyetlen sort sem.  A történet, amitől megállt bennem az ütő, a következő:

Barátnőm meglátogat, meséli magán- és hivatali hétköznapjait. A hivatalival kapcsolatban kérdezem, miért váltották le az igazgatójukat ? (Még egy évet sem regnált…) Azt mondja - többek között  -  azért, mert nem újította meg a  poloskások szerződését….

Gyanítom, kiült az arcomra a döbbenet, mert első gondolatom az volt, hogy csak nem terjed a tetű meg a svábbogár mellett most már a poloska is ? Még emlékszem, valamikor nagyon régen az irodában volt generál svábbogárirtás, rögtön ez jutott eszembe.... Nos ebből is látható,  hogy én nem  vagyok már e világra való…. 

Aztán pár másodperc múlva „leesett” a tantusz, habár rá kellett kérdeznem, mert annyira nem akartam hinni a fülemnek. Állami, kormányzati hivatalban 2013-ban „poloska”  ? Azt hittem, az csak a 'mocskos kommonista' időkben volt… 
Hát nem…..


2 megjegyzés:

  1. Én már semmin sem csodálkozom! Megértem pl.: egy üzletben a lopások megakadályozása miatt felszerelnek kamerákat, de az a vagyonvédelem miatt indokolt, de hozzáteszem nem lehet kellemes egy ilyen helyen dolgozni sem, mivel minden pillanatban megfigyelhető a személyzet is. Például a gyermeknevelés és viselkedés-kutatásban is az elsötétített tükörfal mögül szabad megfigyeltetni és abból következtetést levonni vagy nyílvánosan, de akkor nem minden gyerek mutatja természetes énjét.

    VálaszTörlés
  2. Nem akarnám bagatellizálni, de...
    a teljesség igénye nélkül itt van pl. 3 újságcikk címe, akit érdekelne, olvassa el.
    Londont is érdekli,hova klikkelnek.
    6 millió Facebook kezelő adata szivárgott ki.
    A Google-nak törölnie kell a Street View fényképezés idején begyűjtött személyes adatokat.
    ...és akkor szót sem arról, amiről még nem is tudunk ! (Kies hazánkban is.)Így aztán ki-ki "barangoljon" annyit a neten, amennyit csak akar. :-)

    VálaszTörlés