2013. június 3., hétfő

Veszélyes helyen élünk




Gondolom mindenki látta/hallotta, mert nyilván a magyar tévé is mutatta, milyen az árvízhelyzet Németországban-Ausztriában-Csehországban, s hamarosan minket is elér…. Itt van két friss hír,  most olvastam az előbb: http://hvg.hu/vilag/20130603_Hihetetlen_karok_es_halottak__pusztito_a  és http://www.origo.hu/itthon/20130603-evtizedek-ota-nem-volt-ekkora-arviz-kozep-europaban-es-magyarorszagon.html  de  holnap reggelre valószínűleg lesznek  újabb  hírek is. Ma a német RTL tv külön műsorban is beszámolt az eseményekről. Eléggé ijesztő képeket mutatva.
(Kép az origo.hu-ról)



Olyan sokszor elgondolkodtam már, mit tennék, ha én élnék ilyenféle vízzel gyakran fenyegetett vidéken ? Vagy egy óceáni kicsi szigeten, netán a Yosemite park szupervulkánja, vagy a Vezúv mellett ? Elmenekülnék ? Vagy fatalista módon, sorsomba beletörődve maradnék – hátha megúszom ? De hát hol érezheti magát abszolút biztonságban az ember ? Valószínű teljes biztonság sehol sem létezik, mert bárhol és bármikor „történhet valami” – ha a természet nem mozgolódik, akkor az emberek egymás ellen…

Alapjában véve – messziről  - olyan szép ez a Föld. Alapjában véve az emberek is jók… csak ne menj túl közel egyikhez se. No de úgy hogy lehet élni ? Ergo: élni mindig is veszélyes volt és lesz is. Csodálatos teremtmény az ember. Állandóan próbálkozunk – és állandóan reménykedünk.   


1 megjegyzés: