2013. július 27., szombat

Almás-szilvás. Üdítő nyári leves



  
Régi munkatársammal akadtam össze nemrég a buszon, s megbeszéltük, hogy ha lesz egy kis ideje, vagy nekem  lesz egy szabad órám, ellátogat valamelyikünk a másikhoz. Előtte telefon.
No, csütörtökön – épp volt egy szabad délelőttöm, s azt terveztem, semmit se csinálok – csöng a telefon: kérdi: ráérek-e ? Mondom jókor hívsz – ebben a hőségben csak akkor megyek ki napközben, ha nagyon muszáj. Gyere !

Jött is, meg is beszéltük a régi szép (munkahelyi) és a mai kevésbé szép eseményeket, de nem erről akarok regélni…
Hanem hozott egy zacskó apró almát, meg cseresznye(=fosóka)szilvát, mondván csináljak belőle egy kellemes nyári levest. Bevallom a kettőt így együtt még sosem főztem/ettem, de ezúton ajánlom a kipróbálását.

Az alma kicsit édeskés volt, puha húsú, meghámoztam, felkockáztam, pár percet forraltam csak, majd bele a kimagozott szilvát, egy kevés tejfölös habarással besűrítettem és 2 kanál nádcukorral édesítettem. Csöpp fahéjat, pár szem szegfűszeget és egy kávéskanálnyi vaníliás cukrot is tettem bele. Túl nagy lelkifurdalásom  a kalóriaszáma miatt így aztán nem is volt. Lehűtve pompás. 
Ha valahol van a  környéketeken egy félig-meddig vad almafa, meg ilyen vadon is termő szilva, érdemes kipróbálni. Szinte nem kerül semmibe és üdítő ebben a forró nyárban.




2 megjegyzés: