2013. július 10., szerda

Buszon, melegben

...kissé kapcsolódva a tegnapi témához....



Nagyon meleg volt a buszban, s nem hiszem, hogy csak én akartam elolvadni a zárt, kicsi térben. Ezek az új buszok, mintha sokkal kisebbek, szűkebbek lennének, mint a régiek. (Ja, ja, tudom, az öregnek semmi se jó… de nekem akkor is ez az  érzésem…)
Szóval ülök a buszon, mellettem hasonló korú „nénike”. Kivételes pillanat: valami jó, jókor jut eszembe: tehát belefötrök a táskámba, és előveszem a kis kínai legyezőmet, amit még tavaly kaptam a barátnőmtől, s amit annyira megszerettem, hogy még kettőt vásároltam, egyet a konyhában, egyet itt a számgép mellett tartok.
Legyezni kezdem magam – s a hűs légből jut a szomszédomnak is. Mire a „néni”: „Aj de jó, hűccsön már picit engem is, mer megfővök” …
Hát hűtöttem őt is. Nem tudom, persze nem is érdekel, hogy a többi utas mit gondolt rólam/rólunk, lehet, hogy az első pillanatban hülyének néztek, de az az érzésem, a második pillanatban már irigyeltek bennünket.
Aztán eszembe jutott az a kissé agyament Karl Lagerfeld (aki nem tudja ki ő, nézzen utána) – nos, ő is gyakran használ legyezőt. Hát ha neki lehet, akkor nekem is… már csak egy ujjvég nélküli kesztyű kellene  :- )

3 megjegyzés:

  1. Én is tartok legyezőt a táskámban hogy bármikor előkaphassam ha kell. Tapasztalatom szerint eddig még senkinek még csak a szeme sem akadt meg rajta.Nem furcsállotta senki.Egyébként Sziciliában teljesen bevett szokás a fiatal és idős nők között egyaránt a legyező használata.

    VálaszTörlés
  2. Én most kaptam egy szép legyezőt a koreaiaktól. Rendszeresen használom

    VálaszTörlés
  3. No, örülök, hogy mások is használják. Én Pécsett utcán/buszon még nem láttam....

    VálaszTörlés