2013. augusztus 4., vasárnap

Roland Kaiser

60 éves múlt. Szupersztár  Németországban. Szerintem Magyarországon nem ismerik. Tegnap volt egy nagy koncertje Drezdában, több tízezer nézővel-hallgatóval-rajongóval. 2,5 órán át megállás nélkül énekelt, amit végig hallgattam-élveztem.
Néha az ember csak ámul-bámul: 3 éve transzplantált tüdővel él, hogy lehet ezt bírni ??? (COPD betegsége miatt kapott új tüdőt.)

Így múlik az idő.....




Az alábbi dal 1980 óta siker Németországban. Fiatalon is énekelte, de ezen a videón látható a közönség – miképp tegnap is - végig énekelik  rajongói az egész koncertet….


Képek:


2 megjegyzés:

  1. Tanulságos, "szép történet" - főleg akkor, ha a T.Olvasók "veszik a fáradságot" és esetleg megnézik azt, hogy mi is az a COPD ! Bár nem tudom,hogy a "rendelettervezetből" mi valósult meg ?- mert tervezték, hogy aki pl. "nem úgy él," ahogy azt az OEP gondolja, ... NEM fogja a COPD gyógyszert támogatással kapni... (kies hazánkban) - jelenleg még van rá támogatás !
    Már csak annyit : NEM kell 50-60-70 évesnek lenni ahhoz, hogy beszerezzen bárki is egy COPD-t !-és aki pl. nem dohányzik, annak is lehet ! ( bár nem kívánnék én senkit sem riogatni! )

    VálaszTörlés
  2. re: @x
    a COPD bizonyos foglalkozásoknak szinte velejárója, pl. bányászok, és olyanok, akik apró porral telített környezetben dolgoznak (mondjuk cementgyár, egyes vegyiüzemek) és lehet még sok minden más. Az asztmánál is durvább betegség és biztosan nem tesz jót neki a dohányzás, de messze nemcsak a dohányosok betegsége.

    Nem mellesleg ezt az életmódos történetet a cukorbetegekkel és az analóg inzulinokkal kezdték, ha jól tudom, ott visszavonták az eredeti agyatlan rendelkezést, mert pl. egy gyulladásos betegség, stressz, vagy egy erőteljesebb front is tud 20-as vércukorkiugrást produkálni a betartott diéta mellett is.

    Ha viszont a másik oldalról nézzük ezt az egész témát: egy csomó ember pl rettegve az állásának elvesztésétől, vagy épp azért, mert valóban nincs rá szüksége, nem veszi igénybe a TB támogatott eü-t, ellenben fizeti azoknak a gyógyszerét az eho-val, akik magasról tojnak az életmód változás és a diéta betartására. Szóval mindkét oldalon van szerintem igazság, de szokás szerint mi mindig csak a ló egyik oldalán bírunk lenni ... :(:(:(

    VálaszTörlés