2013. szeptember 19., csütörtök

Költői kérdés





Van itt valaki álomfejtő, vagy
Ψhológus ?
Ki tudná megmondani, miért álmodom mostanában folyton olyasmit, hogy igen  nehéz/fárasztó/veszélyes feladatokba kezdek bele és NEM tudom befejezni ??
Van pár válaszom nekem is erre, de valahogy semmiképp nem biztató, reményt-keltő válaszok.
Én nem tudom, miért kaptam ajándékba ezt az álmokra-visszaemlékező-memóriát, miközben azt, hogy az előbb hol tettem le a szemüvegemet, meg elfelejtem…



5 megjegyzés:

  1. Mitől szorongsz? Én állandóan vizsgáztam, amikor szorongó álmaim voltak.

    VálaszTörlés
  2. Nem vagyok ennek a témának sem a "szakembere."
    Valahogy mégis úgy érzem - talán - nem kellene egyszerre (?) - annyi mindenbe belekezdened, aztán hozzá a "tudat"...(megfelelni másoknak (?) meg önmagadnak ?... aztán éjjel "csak" azt folytatod,amit napközben is csinálsz. Talán rangsoroljál ! - és ne akarjál megfelelni mindenkinek !

    VálaszTörlés
  3. @x: meglehet nagyon közel jársz az igazsághoz !!!

    VálaszTörlés
  4. Az álom szerintem egy nagyon-nagyon érdekes valami! Mostanában - sajnos - nem fordítok rájuk energiát/figyelmet, de volt egy időszak, amikor ezt tettem. Akkor írtam is az álmaimat, és szinte mindre emlékeztem is. És úgy éreztem, hogy ez jó! Hogy figyelni kell rájuk. Hosszú távon nem tudtam ezt fenntartani (a figyelmet), de terveim közt szerepel még a figyelem, az elgondolkodás. Szerintem az álom segítség, tanács. Mutat, jelez.

    Megintcsak egy rendkívül szubjektív és terjedelmes téma :-)

    VálaszTörlés
  5. Igen, nekem is van egy érdekes feljegyzés-sorozatom. Rá is jöttem akkor, hogy miért is mindig azon téma körül forogtam álmaimban... De most ? Ezt még nem találtam ki. Van ugyan elképzelésem... tán idővel majd kiderül. Szerintem az álmokkal való foglalkozás sokkal több figyelmet érdemelne, mint amennyit rájuk fordítunk.

    VálaszTörlés