2013. október 3., csütörtök

Okos megoldás





Aki ebbe a bizonyos boltba jár, felismeri az árcéduláról, hogy kiről/miről akarok írni.

Egyszerűen már az agyamra megy, hogy állandóan és mindenhol át akarnak verni, hogy a bevásárlás egy idegtépő foglalatosság, hogy nem lehet egy áruházból kijönni úgy, hogy a vérnyomásod ne emelkedjen.
Azt már nem is írom, hogy tényleg hétről hétre nyomják felfelé az árakat – én igazán nem tudom, meddig lehet a nagyképű hazug, álságos rezsicsökkentős szövegekkel ezt ellensúlyozni…

És akkor egyes boltok, de ez amiről írok, ez aztán különösen megőrjíti a népet. A piros és a sárga színek variációival kis táblácskák sorakoznak a polcokon, ilyen szövegekkel:  „Csak most”  és „Olcsóbb”.   De a két igazi nagy  jolly joker az „Okos megoldás”  és az „Okos megoldás akció”.

És most figyelj ! Az „okos megoldás” az semmit nem jelent. Az NEM akciós. Ott a kis fityegő táblácska, de szó sincs semmiféle akcióról. Csak a szemedet/eszedet csalják meg. Beprogramoztad, hogy ami „okos megoldás” az = „akció”  és leveszed a polcról. Hát nem, kedvesem. Már megint te vagy átverve….
S ha ezt nem vetted volna észre  eddig, akkor figyelj jobban ebben az áruházban (is.)


5 megjegyzés:

  1. Megint nehéz megállni azt,hogy ne legyek demagóg... (ill. "sietve" is írok ) Ill. mondhatjátok azt is, hogy aki hónapokig nem is jár "ilyen helyeken" az ne okoskodjon.
    Valahogy "sajnálatosnak érzem," hogy (ha) örökké így kell bemenni egy boltba ?- ( olcsóbb (?) áruk keresgélése ? - stb.)
    Bizonyára mindenki tudja (?) - ha olcsóbban adnak bármit is, annak az árát "behozzák" más termékeken - stb.
    Remélem tudjátok, (?) újabb áruféleségekre "terjesztik ki a chips-adót..." - látva a fotót a blogban.

    VálaszTörlés
  2. Ilyen ez a kereskedelem. Én már azt is tapasztaltam, hogy amikor akciózzák a benne levő termék mennyisége csökken. Legutóbb így jártam a kaukázusi kefiremmel. Az akciós kefirem a szokásos bögrémben kevesebbnek látszott, mint előtte:-(

    VálaszTörlés
  3. A vérnyomásodat sem zaklatnád, és a testi-lelki egészséged is jobb lenne, ha kerülnéd az ilyen boltokat. Igazából többesszámban kell írnom: ha kerülNÉNK. Azt gondolom, piacra kellene járnunk, vagy kicsi boltokba, és az ilyen műételeket-műitalokat messziről elkerülni. Rájuk sem nézni. Elsiklani felettük. S nem gondolni rájuk.

    Nem egyszerű nem bosszankodni (még nekem sem megy), de hiszek benne, hogy egészségesebb :-)

    VálaszTörlés
  4. A T...oban (igazságtalan vagyok, mert nem csak ott)nem egyszer tapasztaltam, hogy egymás mellé teszik a drágább és olcsóbb terméket ugyanabból az árucikkből. És most jön az átverés: az árcédulát viszont fordítva rakják fel. Akkor, amikor elveszed -mondjuk azt a bizonyos tejfölt- abban a hiszemben, hogy az olcsóbbat viszed haza, a kasszánál ér a meglepetés, hogy majdnem a dupláját fizeted. Már nem kétszer, háromszor.. jártam így. Egy idő óta összehasonlítom az árcédulán lévő hosszú számot a terméken lévővel. Nagyon méltatlannak érzem ezt a nyomozást vásárlás közben. Az áruházak részéről pedig nagyon pitiáner csalásnak tartom ezt a módszert.

    VálaszTörlés
  5. Igen, tudom, hogy "disznóságok" nem csak a jelzett üzletben vannak. Nagy a valószínűsége, hogy mindegyikben valamiképp becsapnak. Tehát nagyjából mindegy, hogy melyikbe megy az ember. Nem akarok én itt most konkrét példákat sorolni, vagy csak egyet: A L..L-ben pl. egy bizonyos sajt először 25 dkg-os volt X forintért, majd ugyanolyan, ugyanakkora csomagolásban, de már csak 20 dkg és mégis kicsit drágább, jóllehet akciósnak hirdették...
    Engem idegesít és fáraszt, hogy állandóan résen kell lennem. Ugyanis nekem nem egészen mindegy, hogy mi mennyibe kerül...és gyanítom nem vagyok ezzel egyedül.
    A baj csak ott van, hogy hiába vagyunk felidegesített, bosszús vevők sokan, mégse tudunk mi "győzni". Márpedig örökké vesztesnek se szereti érezni magát az ember.
    Szóval nincs menekvés, a vásárlókat mindenütt megpróbálják átverni.

    VálaszTörlés