2013. október 24., csütörtök

Semmittevős nap

Kell néha ilyen is. Amikor gyakorlatilag semmit, de semmit nem csinál az ember – abból, amit pedig kellene, meg eltervezett…
Boltok zárva, intézni nem kell és lehet semmit.
Egy halom varrnivalót készítettem már ki jó pár napja, hogy majd ma – hisz úgyse lesz semmi feladatom.
Aztán reggel elővettem a lefagyasztott reszelt almát, hogy bélest sütök belőle – hát, hogy tönkre nem menjen, este 7-kor neki is álltam és gyorsan megcsináltam – habár az egész nap rendelkezésemre állt volna.
A vasalnivaló ruha-kupac ott árválkodott a reggel elővett vasalódeszka szélén, szomorúan lógatta zsinórját mellette a vasaló… mert mégse vasaltam…

Viszont: A kertben ténferegtem – meg se tudnám mondani meddig. Először levagdostam némelyik virágomról a már elszáradt leveleket. Aztán csak álltam a csodaszépre pirosodott vadszőlőfám előtt – végiggondolva, hogy ha ledobta az összes levelét, nincs kegyelem, meg kell újítanom, felfrissítenem, mert annyi már az elhalt vesszeje. 
Még mindig nem volt szívem levágni az óriás-paradicsomfámat – pedig a napvédő hálót már teljesen szétnyomta…és bár holnap lesz zöldhulladék szállítás – mégse volt erőm megölni…
A macska az autó langymeleg tetején napozott, simogattam és közben felnéztem az égre: arra gondoltam, az épp fölöttünk csíkot húzó piros-farkú, hatalmas gép utasai hová mehetnek ? Vajon megfordul-e valakinek is a fejében az utasok közül, hogy valaki ott lenn a Földön épp nézi őt, vagy gondol rá – ismeretlenül akár ?  
Meleg volt, csend. Békesség bennem.
Szükség esetén majd visszanézek ide zord, hóviharos, letargikus napon, hogy felidézzem. 

3 megjegyzés:

 1. Nálunk még 23-án "jártak" a "zöldek",meg a "szelektívek" is - emiatt még kedden (10/22) volt a nagy kapkodás... Hagyján !
  Valahogy nem is értem,ilyen "módon" még sosem hullott a vadszőlő levele,mint az idén,- a szára nem törik és csak a levél hullik, ill. kézzel is elég sokat le lehetett már szedni. Más : (ilyen sem volt) egyetlen tujafánkon sincs mag !-Ja!-és ki ne feledjem!- mikor hoznál napraforgót a madaraknak ?
  Kimaradt : ez is szokatlan - 2 feketerigó már jött a vadszőlő (kék) bogyóira.

  VálaszTörlés
 2. Ha keszitettel volna tobb fotot a kertedben,szivesen megneztem volna,a vadszolod is csodalatos! :)

  VálaszTörlés
 3. én meg a hatalmas paradicsomfára lennék kíváncsi!

  VálaszTörlés