2013. november 21., csütörtök

Nem vagyok képes….


 
Még sosem éreztem ilyent. Nem vagyok képes a már félig halott paradicsomfámat tövestül kitépni és a kukazsákba gyömöszölni, pedig ma lesz zöld-hulladék szállítás.  Miután még egy jó tányérnyi  paradicsomocskát leszedtem róla, vittem a hónom alá csapva a nagy kukazsákot és akkor (komolyan mondom) megszólított a paradicsom, hogy
-  „Ne még!”
Nem tudom, mire vár, nem tudom, mit hisz, remél….
Az szerintem fizikai képtelenség, hogy átvészelje a fagyokat, havakat – de talán úgy érzi, még nincs itt az ideje. Meg azért csak csak más meghalni egy gyilkos metszőolló által, és „elszenderedni” egy fagyos éjszakán…
Így hát a paradicsomfa marad…
Ki tudja, nem kérek-e én is egyszer majd valami hasonlót.
És ki tudja, hátha akkor nekem is megkegyelmez valaki.....
  

6 megjegyzés:

 1. Hihetetlen,hogy még mindig virágzik.Talán ezért nehéz megválni tőle.Ha gyűjtöttél a magjából,akkor jövöre újra lesz egy szép paradicsomfád,vagy akár több,és így sose pusztul el igazán.

  VálaszTörlés
 2. Sajnos,vagy 2 napja ?- csak olvasok... nem írok... mert valahogy nincs időm sem - meg kedvem a bejelentkezéshez. (Mivel vagy 2-3 más személy is használja a gépet.)
  Hát - türelem. ( mondom magamnak)

  VálaszTörlés
 3. Magot is gyűjtöttem, s most egy érdekességgel próbálkozom: bujtással. Ilyent még nem hallottam- fogalmam nincs az én primitív körülményeim között megmarad-e belőlük akár csak egy is ???

  VálaszTörlés
 4. Üdv a fedélzeten és köszönöm baritas !
  Neked meg csodaszép fotóid vannak ! :-)

  VálaszTörlés
 5. Kevés időmből, majd próbálok én is erre járni, úgy vettem észre érdemes, tartalmas :)
  Köszönöm a köszöntést!
  Viszont is igaz :)
  Rita

  VálaszTörlés