2013. november 30., szombat

Omlok össze…



@x képes a figyelemfelhívó üzeneteivel megvidámítani, és a pokolba lökni… (Most ezt nem azért írom, hogy ne küldjön többet !) De esküszöm, ezúttal tán jobb lett volna, ha erről nem tudok. (egyelőre) Mert - mivel magyar hírközlő szerveket nem nézek-hallgatok-olvasok - a külföldi hírekben meg ha esetleg szó volt ilyenről, bizonyára azt hittem, hogy ez valami informatikus téma, vagy börzei hír – ezekhez viszont  semennyit se konyítok – nem is érdekelt és oda se figyeltem….


Most, ennek a filmnek megnézése, szövegnek elolvasása után éreztem, hogy „Elég volt !”…
Gondolj bele, mik történtek velem (velünk) 1945 óta…Fel se sorolom. (A korombéli tudja, a fiatalt meg úgysem érdekli…)
Valahogy elegem van. Nem akarok már több változást, az állandó és minden térre kiterjedő bizonytalanság és permanens változás elveszi a kedvemet az élettől. NINCS módom elmenekülni – és sajnos, ha az Északi sarkra, vagy a dzsungelbe, vagy a sivatagba menekülnék – a „Világ Dolgai” előbb utóbb ott is utolérnének.
Kéremszépen nekem elegem van ! Tessenek engem már békében hagyni a kis vackomon ! Elpötyögetek a számítógépemen, remélve, hogy soraim senkit nem zavarnak, aztán előbb utóbb csak utolér a végleges áramszünet….




Libertas        A szabadság istennője.
Aequitas       A tisztességes kereskedők és kereskedelem istennője.
Veritas          Az igazság istennője.
Vajon mit szólnának a görög istennők, ha meglátnák a nevüket ezen az érmén ????????


3 megjegyzés:

  1. Talán csak az a leglehangolóbb a vélekedésedben,hogy má' megint elfelejtetted azt,hogy 1945-óta történtek jó dolgok is. Remélem,csak a 24 óránként változó frontok váltanak ki belőled ilyen gondolatokat. ( Úgy legyen ! ) Demagóg lennék,ha azt írnám,hogy akkor ne változzon semmi !- nekünk itt kies hazánkban jó lesz a soproni kékfrank,a balatoni korona meg a Bocskai korona. :-)

    VálaszTörlés
  2. és mit szól szegény Szent Erszébet, úgy általában, ami mostanában a nevével és nevében történik?

    VálaszTörlés
  3. @x: nem, nem felejtettem én el a jókat ! És néha valóban csodálom, hogy mi minden pozitív változás is történt. Ám ha elkezdem a dolgokat kapargatni, valahogy a jók mögül sokkal több rossz, negatív dolog bukkan elő. És ebből van elegem.

    Holdgyöngy: Szerintem örül, hogy ezt már csak a "magasságból" kell szemlélnie és egyben szörnyen szégyelli magát, hogy ennyire megalázták a nevét...

    VálaszTörlés