2013. november 7., csütörtök

Újabb húsbotrány Németországban!








Minden alkalommal, amikor ilyen szemétségekről hallok, megemelkedik a vérnyomásom. Ugyanis nem tudom kizárni, hogy ilyesmi itthon is történik és nem csak a piszkos kapitalista nyugaton. Egyszerű a recept, a friss húst összekeverik a több napossal, ledarálják és mint „előkészített” terméket alacsonyabb áron felkínálják a vásárlóknak, vagy ami tán egy fokkal még rosszabb, belekeverik a különféle felvágottakba – mint az jelen esetben is történt.

Mivel a húsárak is kezdik elérni a felhők alsó csücskét, az emberek igenis meggondolják, hogy milyen, vagy mennyi húst vegyenek. És akinek pénze nincs, csak éhes gyereke, az kénytelen rácsapni az akcióra – akkor is, ha szinte már szemel láthatóan se olyan, mint az „igazi, rendes” hús. Épp a napokban láttam a T..co-ban, olyan az a tálcás darált húst, hogy akkor se hoznám el, ha ingyen adnák… A felvágott meg szóba se jöjjön.
(Lehet rám mondani, hogy hülye luxusaim vannak, de) néha veszek a macskáknak – akciós – olasz felvágottat, meg baromfi parizert is. Namár most a tegnapi olaszt a macskák nem ették meg. Mégis mi lehet benne ????

Az én igazi bajom azonban az, hogy ahová hosszú éveken át jártam a füstölt árút megvenni, hát már azok a kis maszekok is csalnak. Ócska/olcsó paprikát használnak, ami idővel elszíneződik, levegősre töltik a kolbászt, beledarálják a csontról levakart inakat és bizony elgondolkodtam, hogy ha ennyi mindenben „változtattak” a 10 évvel ezelőtti állapothoz képest, akkor vajon a felhasznált hús minősége milyen ? Hiszen nem vagyok jelen a töltésnél…
Már tavaly is megfordult a fejemben, hogy tán valamiképp vissza kellene állni a saját disznó vágásra. De hát az azért nem egyszerű dolog és én meg se tudnám valósítani. Akkor most nem tudom, mi legyen ? Szokjak le a húsevésről ?


3 megjegyzés:

  1. Szerintem lehet kis mennyiségben kolbászt készíteni, sőt, egyebeket is és meg kell füstöltetni! A barátnőm régóta ezt csinálja. Nem darálva veszi meg a húst - talán mondanom sem kell -, egy jó hentesnél kiválogatja és a többi az ő dolga. Nagyon jókat ettünk nála mindig! Van ott egy hentes a közeledben - jobbra? -, én valamikor oda jártam és szuper volt! Lehet, hogy pont róluk írsz? :( Mindenki elromlik...

    VálaszTörlés
  2. Nem, akikben hosszú évek után csalódtam, nem pécsiek - de árujukat a piacon most is meg lehet kapni....

    VálaszTörlés
  3. Nem tudok hozzászólni, mert darált húst nem veszünk, semmilyen formában. Igaz,épp' készülök a 40 éves(...) húsdarálónk kését éleztetni, mert pl. a tatár bifszteket erősen megkívántam.
    Más : bár engem már a GMO-történet sem érdekel... a HírTv-ben láttam a húskészítmények bevizsgálását... (felvágottak)- még abban is találtak GMO nyomokat, (igaz keveset) amelyikben az összetételi címkén az volt,hogy nincs benne GMO-s anyag ( a húsban) - viszont most feltételezik, hogy a fűszerben lehetett.- Szóval így van ez.

    VálaszTörlés