2013. december 3., kedd

Ez egy semmitmondó (?) bejegyzés

Mára csak egy rövidke gondolat jut...........




Ez előtt a kapu előtt sokszor elmegyek.
A nagy házon egy kapu van. Láthatóan két tulajdonos.
De ennyire utálják egymást, hogy még egy egységes, egyforma kaput sem voltak képesek csináltatni ? Milyen kínos lehet, hogy csak egy kilincs van....

Hú, de nem szeretnék itt lakni !

5 megjegyzés:

  1. Ismerem a kérdéses házat, az én gondolataimat is megírtad ezzel kapcsolatban.
    Szilvi

    VálaszTörlés
  2. "Milyen nyugalom és békesség "lehet ott.

    VálaszTörlés
  3. Ki tudja - miért ? Pl. lehet attól is,hogy pl. betörtek (vagy elromlott )-és javítani kellett volna,de ezt az olcsóbb megoldást választotta a tulajdonos ? Nem lepne meg,ha pl. vegyes tulajdonú lenne az épület - (önkormányzat-és magántulajdonos)- azzal kapcsolatban elég sok "kínlódásról" olvastam az elmúlt napokban. (Pécs)

    VálaszTörlés
  4. Erről eszembe jutott egy falusi ház. Régi volt, annak idején boltként is működött vagy 80-100 éve kb. Mindig beindította a fantáziám. El-elnéztem a virágokat az ablakban és a kertben. Egyszer csak megláttam az ablakban az elszáradt cserepes növényeket. Érdeklődtem, a néni hirtelen rosszul lett, s kórházba került, aztán akarata ellenére a rokonaihoz. A többit a fantáziára bízom, ahogy a növényeivel bántak, úgy a nénivel is... Egy-egy tárgyunk mennyi mindnenről mesélhet.

    VálaszTörlés
  5. Szilvi: te biztosan ismered :-)

    Vera: Semmit nem tudok róluk, nem ismerem őket – de a jelek nem hazudnak…

    @x: Nem fényképeztem le (akarattal) az egész házat. Ez EGY hatalmas családi ház volt valamikor, aztán (nyilván örökség miatt/útján) kétfelé öröklődött, s később két különböző tulajdonosa lett. (magánszemélyek !) NEM CSAK a kapun látszik a megosztottság....

    Holdgyöngy: Tökéletes a párhuzam. Ebben a bizonyos utcában van egy, a tiédhez hasonló „virágos-ablak-történetű” ház is !!!!

    VálaszTörlés