2014. január 13., hétfő

Jön még a kutyára dér ?

Igen, látom én, hogy az én fényképeimnél, virágaimnál szebbekről vannak képek a neten - de az én blogomban az én kertem virágai vannak, azok meg most ilyenek. Sajnos, gyanítom, hogy napokon belül vége lesz a "hamis tavaszunknak". A hóvirág, jácint, tulipán mind kibújt, és zöldül a krizantin kicsi hajtása:




Ezt a gyönyörűséges, akár ékszerként is használható imádkozó sáskát is tegnap találtam. Még sosem láttam, hogy ha megfagy, akkor ilyen csodálatos türkiz színben pompázik. Vagy ez csak egy véletlen ? Nem tudom....






5 megjegyzés:

  1. Sértődés ne essék !-de remélem,hogy a macskákra is ! - mert kellően "unom," hogy ismét elkezdtek a kertünkbe járni "dolgukat végezni," ill. a bokrok (tuja) alatt lapulva riogatják a madaraimat. Ami azt illeti, -bár nem kezdek el régebbi fotókat keresgélni, pl. tavaly is volt olyan eset, (?)hogy a hóból csak a tulipán virágja (!) látszott ki,nem is az elfagyás volt a gond,hanem a hóréteg nyomása,ami "elfektette" őket. Bárhogy is lesz,- feltételezem túl fogjuk élni ezt is ! (remélem)

    VálaszTörlés
  2. Én betakartam falevelekkel, de Bálint gazda azt mondta, ha lefagy akkor is újra kivirágzik, de nem lesz olyan dús virágzata. Egyébként a botsáskád valóban megfagyott? Nem lehet hogy téli álmot alszik? Viccnek szántam!

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is hasonló a helyzet, nagyon sajnálom őket! Valószínű gyér lesz a termés is a fákon. De jó, hogy tavaly annyi lekvárt eltettem - igaz, cukor nélkül, de - remélem eláll! Vagy megesszük! :)
    Szegény sáska!...:(

    VálaszTörlés
  4. Kyba: becs szó, kimentem az előbb megnézni, hogy ott van-e ahová tegnap tettem ?
    De ott volt... Tehát biztos megfagyott :-)
    Tiff: Valami szuperjó tartósítási eljárást kellene kitalálni, hogy ne kerüljenek veszélybe a régebbi lekvárok se.Állítólag az üveg tetejű, gumival szigetelt befőttes üvegek nagyon jók. (Bár nem tudom, lehet-e ilyeneket kapni nálunk, ill. ha igen, akkor piszok drága lehet...) Látom Németországban a háziasszonyok többnyire ilyenben tesznek el lekvárokat, s egyebeket.

    VálaszTörlés
  5. Igen, azok az üvegek valóban jók, de irtó drága és elég hamar tönkremegy a gumi, amit nehéz pótolni, mert pont az a méret nincs... Kipróbáltam.:( Egyébként a lekvárok jól vannak, a minap vettem ki egy újabbat az egyik ágyneműtartóból!:))) Jelzem, a fűtött szobában van az ágy... Lassan a helyére kerül minden, majd igazán akkor derül fény a valóságra!

    VálaszTörlés