2014. február 7., péntek

Eszem megáll

Ehhez én már semmit nem is fűzök hozzá. 

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/hittan-iskolaban-kotelezo-ovodaban-nem-de-tanithatjak-537793



És erről hallottál ?

http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/28/rovasirassal-buntettek-gyerekeket-egy-pecsi-iskolaban/ 


Hát már soha, soha nem tanulunk meg rendesen lovagolni ? Egyszer a ló egyik, aztán a másik oldalán csúszunk le, egészen a sárba....

5 megjegyzés:

  1. Demagóg lennék, ha azt írnám, hogy ...és megkapják testileg is... (Mivel nem nagyon nézel magyar tv-t, itt van írott formában.)
    Gyermekétkeztetés 2014

    VálaszTörlés
  2. Olvastam mindkettőről. Egyik dolognak sem vagyok elkötelezett híve, sőt...!
    Viszont iskolában tanítok, és nálam az verte ki a biztosítékot, hogy a szülők képesek BÁRMIN felháborodni, anélkül, hogy a dolgok mögé néznének egy picikét. A cikkeket végig elolvasva nekem ez jött le...
    Ezzel az erővel semmit sem lehet a gyerekkel csinálni anélkül, hogy vagy az egyik, vagy a másik oldal fel ne háborodjon.

    VálaszTörlés
  3. Menetszél: tudod, szerintem annyi mindent lehet tanítani úgy, hogy se jobbra, se balra, se semmilyen divatos, vagy nem divatos irányba húzza a diákokat.
    A szélsőségeket vetem meg. Azt, hogy nekem még titokban kellett hittanra járni, most pedig annak is kötelező, aki csak "pro formo" vallásos. És felőlem legyen rovásírás, avagy arab nyelv tanulási lehetőség annak, akit ez érdekel - de tán kötelezővé tenni mégse kéne.
    Ezért is írtam, hogy mi sose tanulunk meg csak úgy egyszerűen, kényelmesen de biztonságosan "a ló hátán ülni"....

    VálaszTörlés
  4. Mellesleg nem én találtam ki ! (plagizálás) -de van az a mondás, hogy " Az oktatásügy egy olyan mező,melyen Isten minden barma legelészik!" ( a barom szó cserélhető,pl. egészségügy és ne soroljam.)
    Nem akarnám a történetet fokozni, de pl. cikk :
    Egy óvónő miatt forrnak az indulatok. ( Délmagyar)

    VálaszTörlés