2014. március 28., péntek

A ló



 
Mondjuk a cikk végén szereplő összegektől kissé összeborzadtam, mert ha – az egyszerűség kedvéért csupa ráérő, vagyonos nyugdíjassal számolok, akiknek bakfitty a 2000.- Ft egy kiállítás belépőjeként, akkor is, ha nem tévedek 100 ezer látogató kellene, hogy nullszaldósak legyenek. Hát nem tudom,….
Lehet, hogy tényleg van százezer ember, akik kíváncsi Leonardora ?
A ló tegnap meg még igenis ketrecben volt. Én akkor jártam ott fotózni…..De szemmel láthatóan jól erezte magát ezen a mi ronda főterünkön.
                                               ********************


Egy kis utólagos kiegészítés: „Március 18-án kezdték el építeni a Leonardo által megálmodott Kolosszus mását, a 8,5 méter magas Sforza-ló szobrát, melyet a mester eredetileg Francesco Sforzának, Milánó hercegének tervezett. A 13 tonnás művészi építmény talapzatába statikai okokból (a kiegyensúlyozás végett) körülbelül 8000 liter vizet tesznek.”   www.leonardopecs.hu   Az oldalon a kiállítások belépőjegy árai is láthatók.








2 megjegyzés:

  1. A tegnapi (budapesti)"villámlátogatásom" miatti fáradtságom miatt most nem keresgélnék további linkeket,emlékezetből írom,hogy 2007-ben (?)volt egy hasonló kiállítás Debrecenben. ( Lóval együtt és 600 ezer Euróért ?-)és valahogy ott "összejött" a dolog ? Régebben "összeolvastam" épp' elég "hozzászólást," amire én megint csak azt tudom mondani,hogy minden relatív ! (pl. 2 doboz cigaretta majd' 2000 Ft ) - vagy "szinte semmit nem vettem Bp.-en"... de még nem akaródzott megnéznem,hogy mennyit is költöttem ? - durva becslés : 3.000 - 3.500-at ?... (úgy legyen) Nehéz egy-egy rendezvény "hozadékát" kiszámolni !- lehet, nem jönnek 100 valahányezren, de akik eljönnek, azok itt-ott költeni fognak.

    VálaszTörlés
  2. Szép, nagy állat!:) Én csak az elkerítést láttam, de meg fogom nézni. Szeptemberig sokan megnézhetik a kiállítást, jön a nyár! Nem pécsiekre gondolok, kizárt, hogy összehozzák ezt a létszámot!:)

    VálaszTörlés