2014. március 2., vasárnap

Kis kiállítás

("Előszó- zárójelben": A kis kiállítás is kiállítás. Néha még jobban is érzi magát az ember ilyen aprócska helyen, mint a nagy térben. Közelebb vannak hozzá a képek...)


A Rácz Aladár Közösségi Házban (Pécs, József u. 4.) van jelenleg Szigeti Szabó János festményeiből egy kiállítás. Mivel amúgy is arrafelé volt dolgom, benéztem. Nem sok kép került most kiállításra, néhányat megmutatok ezek közül. Több képe látható itt: http://indafoto.hu/Pethes_Maria/szigeti_szabo_janos_festmenyei
„A mohácsi születésű művész…. Gyermekkora óta rajzol, fest, farag. Kísérletező és mindig saját, új dolgokat kereső alkotó. Nem voltak a szó szoros értelmében vett mesterei, autodidakta módon, önállóan alakította ki művészetét. Alaposan tanulmányozta példaképeinek tekintett művészelődök - Van Gogh, Gauguin, Klimt, Dalí, - munkásságát, életművét. A kortársak közül Szász Endre, Gyémánt László, Péli Tamás, Szentandrássy István művészete hatott rá. Sokat olvasott, az írott ismeretek is segítettek és segítenek ma is alkotásai létrejöttében. Több közös és egyéni kiállítása volt többek között Mohácson, Dunaújvárosban, Pécsett, Szombathelyen, Budapesten, Ausztriában Grazban és Horvátországban Pélmonostoron. (http://museum.hu/kiallitas?IDT=5530&ID=758 )














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése