2014. március 7., péntek

Megijedtem....

Vettem egy zsák virágföldet. Sajnos csak itthon olvastam el a zsák hátoldalára nyomtatott figyelmeztetéseket, ezeket:
 


 








 


Most, hogy feldühítettem magam, elkezdtem kóborolni a neten. Hát mit látok ? A reklám felső sorában ez áll: ÁLTALÁNOS VIRÁGFÖLD majd alább ez olvasható: :
Leírás: Készítmény típusa: termesztő tőzeg. Küllem: sötétbarna színű, föld szagú, növényi rostokat is tartalmazó, morzsalékos szerkezetű anyag. Felhasználható: dísznövények általános termesztő közegeként.
http://www.eurogarden.co.hu/fooldal.php?ny=H

Ez a föld akkor most "termesztő közeg" avagy "termesztő tőzeg"....Mert ugye nem mindenhez jó a tőzeg. Vagyis (valószínű) még a tetejében ezzel is át vagyok verve !!!!!

Akkor most szerintetek ha ezt a kertemben szétszórom, a virágcserepeimmel behozom a szobába, netán védőkesztyű nélkül nyúlok hozzá meg fogok halni ? Vagy mi lesz ? 



4 megjegyzés:

  1. Szerintem kutya bajod sem lesz ! Valaki nagyon eltúlozta az europai elöirások betartását és továbbadását. Csak akkor fognak csodálkozni, ha megmarad az árújuk mert senki sem meri használni.

    VálaszTörlés
  2. Kicsit "csodálkozom" rajtad,- igaz,én sem olvastam soha,mi van a virágföldes zsákon,- de azt elég régóta tudtam, hogy ilyesmik lehetnek : (bocs,ha nem írom be a linket ) - a cikk címe : Ki viszi el a szart a pellérdi telepről,ha a Délkomp nem ?
    Hát, ennyit - ehhez.

    VálaszTörlés
  3. Speciel kompetens vagyok a témában, hatósági oldalról... Bővebben emilben...

    VálaszTörlés
  4. Megbeszéltük :-)

    Tanulság: nem lehet akárhol, akármilyen földet venni !

    VálaszTörlés