2014. március 31., hétfő

Vacsoratipp



Zöld napok vannak nálam.
Azt hiszem írtam róla múltkor, hogy a brokkoli szárából milyen pompás krémlevest lehet főzni - na az volt a levesem, tekintve, hogy előtte napon sajtmártásos párolt brokkolit ebédeltem… Ez után kedvenc kelkáposzta főzelékem következett.
Az ehhez használt káposztafejből félretettem pár levelet a következő napi ebédhez.
Ennek a receptje következik. A kel-leveleket kicsit megpároltam (nem kell szétfőzni!), egy vastagabb szelet főtt sonkát felkockáztam, belegöngyöltem 2-2 káposztalevélbe, majd ezeket a káposzta-rudakat tojásba és zabdara-búzakorpa keverékbe forgattam és a sütőben kevés olajon kisütöttem. Nem kívántam hozzá savanyút, de talán azt is lehet hozzá enni.  Ebéd-kísérő pedig az orvos által előírt 1 dl. vörösbor. :- )


 


Az alábbi képet pedig pár napja találtam, idebiggyesztem, mert azóta se tudok ránézni úgy, hogy ne mosolyogjak... Hátha szerzek nektek is egy vidám percet.


Kép helye:http://trollfesz.cc/i/196787.jpg

3 megjegyzés:

  1. Csak csodálkozom, irigykedek, hogy mennyi minden történt Nálad az utóbbi időben. Nem panaszkodhatok, mert én is kertészkedtem, főztem, kulturális délutánon vettem részt. Csak éppen arra nem volt időm, hogy mindezt aznap megírjam, és a blogbarátaimat olvassam. Szóval most több napi elmaradt olvasás után, csak olvasok, csodálkozom,stb.... Ráadásként láttam, hogy a Csendhegyek bejegyzései is gyarapodtak. Csak így tovább :-)

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz/íróhoz :), hasonló tevékenységek vannak nálunk is és mindig mínuszban van az idő.
    Nagyon jó ötlet ez a kelkáposztás tekerős, hát még a borocska! ;)
    A kis vizslaaaa hahaha :)))) nagyon cuki! Jól indul a napom, köszi!:)

    VálaszTörlés
  3. Ha hozzá nem is nagyon szólok mostanában,annak oka: nálunk pedig "vendég" van (vasárnap óta) és mivel még csak majd' 3 éves, max.az ő "létezése" alakítja a napi programot.
    Igaz,megvisel az óraátállítás is,de kellően kifáraszt mindaz,amit egy gyerek képes csinálni reggeltől- estig ! (Tényközlés) -szerencsére, vele egy időben és is alszom.(délután is.)

    VálaszTörlés