2014. április 29., kedd

No komment

(Attól a százezer olvasótól, aki látta a facebukon - elnézést. Engem mindenesetre elgondolkodtatott...)


      

http://mivoltma.444.hu/2014/04/24/ilyen-kiserletet-meg-nem-lattal-az-emberek-sajat-rokonaikat-sem-ismerik-fel-ha-hajlektalannak-oltoztetik-oket/

(Köszönöm @x-nek, hogy felhívta rá a figyelmem.)


9 megjegyzés:

 1. Nagyszerű gondolatébresztő.

  VálaszTörlés
 2. Ma már nem emlékszem, de pl. van a 444.hu -nak online oldala is (nem csak a facebook) - vagy pl. a cink.hu-nak is -és ne soroljam a többit.
  Más . a témához : Szilasi László : A harmadik híd c. könyve (2014-es) - de könyvtárban már ott volt. (ajánlom )

  VálaszTörlés
 3. Számomra hihetetlen, de biztos így van. HA MEGNÉZEM az illetőt, biztos felismerném benne a rokonomat. Ez csak azt bizonyítja, hogy meg sem nézik a hajléktalant, esetleg messziről látják, hogy ott ül és hogy ne kelljen adni neki semmit, inkább gyorsan elhaladnak mellette. Nagyon szomorú!... A legnagyobb baj, hogy nő a számuk, megszokottá válnak az utcán. Én is voltam úgy, hogy az első kéregetőnek adtam - mindig adok, ha mást nem, kaját -, aztán a harmadiknak már nem
  tudtam. Szerencsétlen helyzet.

  VálaszTörlés
 4. Tiffanylda: te rájuk nézel ???? Mert bevallom én nem ! Mert ha rájuk néznék, mindegyiknek adnom KELLENE és azt nem lehet/nem tudom !!!
  Igen a film pontosan erről szól: elmegyünk mellettük - mert kínos szembesülnünk önmagunkkal. Mondjam úgy az önzésünkkel? vagy nem is tudom milyen kifejezést használjak. Engem megríkatott a film - igen, van lelkiismeret-furdalásom - de sajnos nem vagyok milliomos. Egészen biztos vagyok benne, hogy 10 emberből 9és fél így járna. Apját-anyját-testvérét NEM ismerné fel !

  VálaszTörlés
 5. En sem nezem meg oket, es nem csak azert ,hogy ne kelljen adnom nekik, hanem ,mert ugy erzem nem esne jol nekik,ha az ember bamulni kezdi oket.Pedig foleg mikor eloszor lattam oket,szivesen megneztem volna mi van a szemuk melyeben,es az arcukra irva.Kulsejukrol azt gondoljuk,hogy rossz emberek,igy jutottak ide es tartunk toluk emiatt,kozben tudjuk,hogy sokuk nem az.
  Oszinten, igen nehez helyzetben voltak a klipp szereploi,hiszen ha rajuk neztek volna is nehez lett volna felismerni oket, kalapban, erosen lefele nezve,kapucniban hatulrol elhaladva. A new yorkiak egyebkent is mindig rohannak,sok helyen hozza vannak szokva a hajlektalanok jelenletehez,ha adnak is nekik,nem nezegetik kozben oket.
  Mas pelda is elofordul sokszor.Epp egy, most jarta be a mediat szinten New Yorkbol. Richard Geret hajlektalannak beoltozve egy filmforgatas alkalmabol,egy arra jaro turista a pizzaja maradekaval ajendekozta meg,es meg szabadkozott is,hogy mar hideg.O sem ismerte fel,hogy a sapka alatt,kicsit elmaszkirozva egy hires szinesz lapul.

  VálaszTörlés
 6. Tselszi: megdöbbentő és el gondolkodtató...
  Itt egy video:
  Richard Gere

  VálaszTörlés
 7. Igen,olyan sokfele es elgondolkodtato temarol irsz,mint peldaul ez is.
  es igaz,hogy nehez felismerni? Igy ,hogy tudom,azt mondom valoban ez Richard Gere,de egyebkent nem gondoltam volna,es nem ismertem volna fol.
  Ha belegondolunk,a ferfi ,aki a feleseget otthon/a munkahelyen/vagy barhol biztonsagban tudva, hogyan is gondolhatta volna,hogy az utcan talalja a hajlektalanok kozt ulni,osszekocolt hajjal es egy kalappal erosen a fejebe huzva.

  VálaszTörlés
 8. * Úgy látom... ez "bejött"... épp' ma reggel tartottam egy kis "számolgatást," hogy a facebookon áprilisban megosztott "híreim" közül melyek voltak a"vezető témák" ... (megjegyzem ez nem)- I.lett a Johann-ház (?)- II. pedig a pályázat,kiskerttulajdonosoknak (vagy balkon/erkély kertészeknek)
  Hajléktalanokhoz : ma cikk a pecsi ujsag hu-ban.

  VálaszTörlés
 9. Igazad van - a maszkírozás igen sokat jelent. Ám a tény ettől még tény: elnézünk felettük, mert nem akarunk/merünk önmagunkkal szembenézni....és nem csak azért, mert ez esetleg nekik kellemetlen lenne. Azt hiszem, őket az efféle lelki dolgok már nem zavarnák....
  Nekünk, igen nekünk lenne rossz érzés és ezt akarjuk elkerülni.Mert senki sem mazochista és csak nagyon kevesen milliomosok.

  VálaszTörlés