2014. április 22., kedd

Te megtennéd ?

„Már három év telt el a fukusimai katasztrófa óta, de az élet nem állt meg az elhagyatott területeken sem.  A katasztrófa következtében számos háziállatot és haszonállatot kellett gazdáiknak hátrahagyniuk. Ezek az állatok azóta is gazdátlanul kóborolnak, legalábbis azok, amelyeknek sikerült megmenekülni az éhhaláltól és vizet találtak.
Naoto Matsumura-nak  elege lett a túlzsúfolt menedékhelyből és visszaköltözött a nukleárisan szennyezett területre, azonban nem unatkozik, mert egyre több állatnak kell gondját viselnie. Amikor Matsumura visszaköltözött, először csak ismerősök kérésére gondoskodott egy kutyáról és két macskáról, de időközben számos kutya, macska, egy ló, struccok, tehenek, sertések, baromfik és vaddisznók is segítségre szorultak. A haszonállatok  nem szerepeltek a férfi tervei között, de mikor egy rendelet kimondta, hogy a lezárt területen lévő haszonállatokat inkább ki kell lőni, minthogy lassú éhhalált haljanak, Ő úgy döntött inkább befogadja őket és gondjukat viseli.
A szakemberek azt állítják, hogy Matsumura még sokáig elláthatja feladatát. A környéken a normálérték 17-szerese a rádióaktív sugárzás, de állítólag a férfin csak 30-40 év múlva jelentkeznek a sugárzás okozta betegségek.”

Elgondolkodtam ezen az eseten – és nem tudom, én miképp reagálnék (ne is tudjam meg!) hasonló helyzetben, de minden elismerésem ezé az emberé. Nem derül ki a cikkből családi állapota – csak gondolom, elég magányos lehet,  tán senki segítségére szoruló családtagja nem volt s ezért az elhagyott, halálra ítélt állatokat választotta. Avagy az emberek világából tényleg nagyon elege lehetett… Akármi is az igazság – remélem helye lesz valahol a mennyországban…. (Ha van….)

1 megjegyzés:

  1. Laikus vagyok.
    Fogalmam nincs,hogy a képen látható állatok közül melyek azok,amiket bizonyára jobb lenne (valamilyen humánus módon ?) megölni, (elaltatni)- mert bizonyára szenvednek és életben tartásuk - talán - még állatkínzásnak is nevezhető ? Nem tudom. Mint sok egyéb mást sem.

    VálaszTörlés