2014. május 13., kedd

Morbid



Olvasom a Pécsi Hírek-ben:

„Nem sajnálják a pénzt temetésre Pécsett” – engem speciel már a cím is taszított – de hát Istenem, ennél jobb nem jutott eszébe az újságírónak….. (Vagy azt nem merte leírni: „Drága a temetés”.) De ahogy tovább olvastam a cikket és megláttam ezt a sort: „…egy temetés teljes ügyintézéssel 400-600 ezer forintba kerül”   hát összerándult a gyomrom. (És ezzel az összeggel mi vagyunk az „Ócsójánosok”…)
Szerencsémre már több, mint 20 éve nem temettem senki, azokra az árakra meg már nem emlékszem, de most vált igazán világossá számomra, hogy miért is adtak lehetőséget az s.k. temetésekre.
http://www.temetopecs.hu/letoltes/araink_2013_11_01.pdf   Itt olvasható részletesen, mi mennyibe kerül – bár bevallom egyes tételeket nem is igazán értek, annyira túl van bonyolítva, részletezve az egész…
Én nem akarok vitatkozni senkivel ezeken az árakon, hogy jogosak-e, vagy se, arányban állnak-e bármivel. De egyet tudok, mostantól tovább kell spórolnom, mert – ezek szerint - amit eddig félretettem nem lesz elég…

Kép:http://acenter.hu/s/acenter/it/8055/8055-2-phoca_thumb_l_hatter2.jpg


Jaj és bocsánat, hogy már megint nem arról írtam, hogy  milyen finomat sütöttem, hogy milyen szépen sütött a nap, továbbá hogy csak bárányfelhőket láttam az égen… (Ilyesmi volt tegnap, minden napra nem juthat jó.)
Természetesen a hiba bennem van megint. Mert látom én, hogy ezért a pénzért csak 2-3 pár (vagy ki tudja, lehet, hogy kevesebb) elegáns cipőt lehet venni – akkor hol itt a probléma ??? Csakis bennem.
Sorry. Sorry. Sorry.








2 megjegyzés:

  1. Ne kérj bocsánatot, ez a "Való Világ"

    VálaszTörlés
  2. Aki nem olvasta volna a cikket ( a pecsma.hu-ban )
    Temetés-többet költünk a búcsúra
    Említeném még a megváltozott temetési szabályokat ! - az "iratokra" ugyan nem az elhunytnak van/lesz szüksége, ill. nem csak pénz kell a temetéshez.

    VálaszTörlés