2014. május 10., szombat

Szinte hihetetlen: Alexandra David-Neel kalandos élete


Ha – rajtam kívül- mindenki tudt/j/a, ki volt  Alexandra David-Neel, akkor bocsánat. (05.09. Servus TV de: „Pionierinnen der Neuzeit”) Engem azonban annyira elvarázsolt a tegnap hajnalban látott film, hogy még ma is hatása alatt vagyok.
Ha érdekel, ki volt ő, az alábbi helyen olvashatsz kalandos, nem mindennapi  életéről:
Ennek a cikknek az alján láttam, magyar nyelven is megjelentek könyvei – nos egészen biztos, hogy ezekből ki fogok hozni egy-kettőt, vagy ha nagyon jó, akár mindent (persze, ha megvan) a könyvtárból én is.
Alexandra David-Neels.jpgSzinte hihetetlen – pedig hát nincs okom kételkedni – hogy ez az asszony 101 megélt évében mi mindenre képes volt. Őszintén megmondom: irigylem. S ha hozzáteszem, hogy mindez nem is a mai „felvilágosult” világban történt, akkor tényleg csoda-számba megy.




4 megjegyzés:

  1. Becs' szó nem kritika ! - (talán csak azért írom, mert 2-3naponta kapom az e-maileket a könyvtárból,hogy a kért könyvekért mehetek) - szóval, a mai kortárs irodalom is igen jó ! :-)

    VálaszTörlés
  2. Kifelejtettem : vagy pontosítok, a magyarra értve - elsősorban.

    VálaszTörlés
  3. Sokat olvastam tőle, legizgalmasabb, mikor nő létére utazott át Tibeten, s erről ír. Abban a korban! Irigyeltem, s még egy könyve volt (remélem ő írta), vagyis jól emlékszem) tibeti buddhista jelenségek (jobb szó híján) magyarázata.

    VálaszTörlés
  4. Holdgyöngy: mindenképp megérdeklődöm a könyvtárban, van-e nekik, ugyanis nagyon érdekes volt a film, felékeltette a figyelmemet, s kíváncsi lennék ezek után a stílusára is.

    VálaszTörlés