2014. május 15., csütörtök

Új kenyér recept


Izgatta már a fantáziámat  a sárgarépás kenyér, s mivel ma annyira vacak idő volt, hogy kilépni se akartam, jó alkalom kínálkozott a kísérletre.
Sütöttem én már lilahagymás kenyeret is, az nagyon ízlett – és meg kell mondjam, ez a répás is pompásra sikeredett.
A kísérlet az alábbi anyagokból állt össze:
30 dk kenyérliszt
1 tk só
1 csapott kk szódabikarbóna
1 ek olívaolaj
5 ek len és szezámmag keverék
kb. 10 dk apróra reszelt sárgarépa
és annyi víz, hogy a masszát össze lehessen keverni (nem tudom mennyit tettem bele, csak úgy ránézésre/érzésre csináltam)
Összekevertem, sütőpapírral bélelt kis tepsibe tettem és sütöttem addig (az időtartamot se néztem), amíg szép piros, ropogós lett a teteje. Természetesen tűpróba után vettem ki, és a kenyér-szárítón hagytam kihűlni. Bevallom, alig bírtam kivárni, hogy szelhető/ehető hőmérsékletű legyen – és azonnal kipróbáltam: egy „sima” sós-vajas és egy vajas-lekváros szeletet ettem – mindkét variáció nagyon finom volt.
Ha egy kis változatosságot akarsz, próbáld ki.
Azt, hogy milyen lesz napok múlva – azt sajnos még nem tudom megmondani - pedig nálam egy ekkora kenyér több mint egy hétig elég. Hát majd meglátjuk…




2 megjegyzés:

  1. Guszta!:) Így ránézésre ez is elég tömör, nem az a ropogós héjú fajta. Tévedek? Ki fogom próbálni, köszi!

    VálaszTörlés
  2. Igen, a tésztája elég tömör - viszont én nem bugyoláltam be miután kisült - emiatt aztán finom, ropogós volt a héja, ill. most pár naposan is kemény még.

    VálaszTörlés