2014. június 22., vasárnap

Ami elmúlt, elmúlt…Jártál már úgy, hogy egy mondatot kimondva, valami egészen más dolog jutott eszedbe ?
Mondjuk mint én ezzel: „Ami szívemen a számon” – mondám egy beszélgetés során – s abban a minutában felcsendült a fejemben ez az ezer éves tviszt (meg bizony egy-két egyéb emlék is): Aztán a Psota-zenék között szörfölve erre bukkantam:
Miközben néztem/hallgattam a zenét máris újabb gondolat-ugrás: mikor válogattam babot, lencsét utoljára – ezzel a Psota-mozdulattal ? Mostanában már a bab se zsizsikes…(úgy tele van töltve mindenféle kemikáliával….)

A dolgok elmúlnak – valószínű ez a rendjük. Ám néha olyan jó érzés, amikor váratlanul mégiscsak felbukkan egyik-másik esemény a múltból….Dokumentum, hogy éltem.

3 megjegyzés:

 1. De jó volt nosztalgiázni Nálad. Mindkettőt ismertem, nekem anno a papírszalvétás tetszett jobban. Most mindkettőt egyformán élveztem.

  VálaszTörlés
 2. És minél többet éltünk, annál több kedves emlékünk van! :o) Időnként elcsodálkozom, hogy mesélek a gyerekeimnek és rám csodálkoznak. Nekik az már történelem!

  VálaszTörlés
 3. Igen, furcsa dolog ez, hogy minél jobban múlik az idő - annál több régi emlék jut eszünkbe (legalábbis egyelőre én még így vagyok...)
  Talán ez kárpótlás azért, mert a tegnapelőtti dolgokat meg már elfelejtjük...

  VálaszTörlés