2014. június 3., kedd

Na végre !!!



Én nem tudom, a magyar tévé mennyit mutat királyok életéről, stiklijeiről és egyéb ügyeiről – de  nekem van lehetőségem imitt-amott látni dolgokat. Hát ez az öreg nagy kujon volt – és épp itt volt az ideje, hogy leköszönjön, az amúgy is már 46 éves fia javára.
„…Asturias hercegének megvan a megfelelő érettsége, felkészültsége és felelősségtudata ahhoz, hogy teljes garanciával elfoglalja az államfői posztot, és hogy a remény új korszakát nyissa meg, amelyben a megszerzett tapasztalat egy új generáció lendületével párosul…
…Fülöp herceg felkészültsége, személyisége és a közügyekben szerzett széles körű tapasztalatai „biztos garanciát” jelentenek arra, hogy meg fog felelni az elvárásoknak.

 


A korrupciós botrányokkal és a király nőügyével is terhelt, megtépázott népszerűségű királyi családon belül a királynő mellett még Fülöp herceg a legközkedveltebb a közvélemény-kutatások szerint. Asturias hercege VI. Fülöp néven léphet trónra.
Fülöp Spanyolországban zárkózott, visszafogott stílusáról ismert: a trónörökös soha nem adott interjút, és a háttérből is rendkívül ritkán nyilatkozott a médiában. Népszerűségét annak is köszönheti, hogy ügyelt rá, hogy imidzse kifogástalan legyen: mindig mosolygósnak, engedelmesnek és türelmesnek mutatkozott. Eddig viselkedését jól jellemzi a következő, José Luis de Vilallonga írónak tett vallomása: „Megtanultam nézni, hallgatni és csendben maradni”. http://index.hu/kulfold/2014/06/02/lemondott_a_spanyol_kiraly/

Az örömhírre jöjjön a híres spanyol énekesnő egyik általam kedvelt duettje Freddie Mercuryval :






3 megjegyzés:

  1. Az öregnek szegény felesége! Mennyit kellett nyelnie a jóhír megtartása érdekében.

    VálaszTörlés
  2. Néha olyan ez a blog (is) mint sok minden más kies hazánkban... mert ugye,célszerű egy-egy hírt legalább 2-3 féle helyen elolvasni,vagy 2-3 féle tv-t nézni. Természetesen jogában áll mindenkinek úgy vélekedni,ahogy akar.Viszont csak-csak diszkriminatív,ha a királyról( vagy bárki másról) csak a negatívumokat említjük ? OK !- "kujon volt"...és stb. De csak-csak megteremtette a demokratikus alkotmányt is,- és bizonyára voltak további "jó" tettei is a közel 40 éves uralkodása alatt. (Állítólag a leánya és férje keveredtek korrupciós botrányba.)Hogy ne csak a férfiakat "szapuljuk !" :-)
    Más : természetesen ezt-azt mutattak a magyar tv-k is. Bár nem számoltam, de vagy 4-5 féle híradást láttam. na, itt van egy a sok közül :
    Lemondott a spanyol király
    [Ismerjem el,valamivel nagyobb "gondom" az, ha holnap "elsötétülnek" a tv.képernyők és egyes újságok fekete (?) oldallal jelennek meg ?... pedig nincs is királyunk ! (...) ]

    VálaszTörlés
  3. Végre!... Én is ezt mondtam. A többit hagyjuk is, @X már kommentelt.:) A klipet köszi!Imádom őket!!!:)

    VálaszTörlés