2014. július 20., vasárnap

Én már semmin se lepődöm meg…



Megjelent egy érdekes térkép itt:   http://www.vasarnapihirek.hu/friss/ezt_a_filmet_mar_lattuk

 

 Al-Bagdadi nevével a Twitteren jelent meg egy térkép, amely a kalifátus befolyását kiterjesztené mindazokra a területekre, ahol a történelem folyamán iszlám uralom érvényesült, így aztán Magyarország is helyett kapott itt.

Ez a hír érdekes módon alátámasztani látszik az én azon (nem mai) elméletemet, mely szerint a „törökök már a kamrában vannak”...
Vagyis az iszlám térhódítása nagyon nagyon ravasz módon történik – hogy véletlenül-e, vagy készakarva, azt én nem tudom. De nézz körül Európában ! Ha csak a „kinézetük” alapján ítéled meg, ki muszlim, (habár ez rossz-szájízű szöveg, de jobb híján ezt használom) szóval igenis látom kik az arab férfiak és hát a beburkolózott nő meg ugye…. egyértelmű hová tartoznak. Megengedem, lehet, hogy nem minden „arab kinézetű” iszlamista és fordítva, az iszlamisták sem mind arab kinézetűek.
Szóval nézz körül: akár csak Magyarországon ! (Bár hát mondhatom Európa más országait is.) És szaporodnak, mint a másik „nemzetiség”. Beburkolózott anyukák sétálnak, előttük szalad egy nagyobb gyerek, egynek fogják a kezét, egyet meg kocsiban tolnak.
Semmi bajom velük, amíg békességgel és csendben megvannak. Levegő jut itt mindenkinek. Akár még kenyér is. De ha egy országba valaki betelepül, akkor (szerintem) el kellene fogadnia és tiszteltben kell tartani annak az országnak a normáit– és ettől saját vallását még nyugodtan gyakorolhatja. Csak ne akarja, hogy én is naponta ötször térdepeljek – még ha szőnyegen is….
Arról pedig ne beszéljünk, hogy esetleg felrobbantják az otthonomat/életemet, lelövöldözik a családtagjaimat, mert a két (vagy több)féle vallási nézet elkezd harcászkodni egymással. Mert hát mi van a közel-keleten ? Ez.
És vannak dolgok - nem csak a sárgaság, meg a tífusz - amik fertőzéssel „terjednek”. Tartok tőle, hogy a bacilusok valahol itt lappanganak már a közelünkben.
Hovatovább azon kell gondolkodni, hogy a jövő nemzedéket kínaiul, vagy arabul kell-e elkezdeni tanítani ? 
***********

Már megírtam a mondandómat idáig, amikor rábukkantam a Népszabadság hétvégi mellékletében  Csaplár Vilmos: Mikor lesz újra igazi háború ? című írására. Ez nincs fent a neten, pedig igencsak érdekes fejtegetése a témának. (Nem is értem, miért nem jelenik meg – legalább utólag – ez a pár oldal, hiszen annyira jó írások olvashatók itt !?) Ide másolok a júl.5.-i számban megjelent cikkből egy bekezdést:

„…A világunkat akár tudjuk, akár nem, akár elhisszük, akár nem, áthatja egy nagy várakozás. Mikor lehet már végre megint nagy, mindent megmozgató „eldöntő” háborút vívni ? Pusztítani az ellenséget anélkül, hogy az ugyanezt megtegye velünk és a végeredmény ne érje meg ! Jöjjön létre olyan helyzet, amelyben az egyik fél biztonságosan megtévesztheti, megbéníthatja a másik felet ! Mivel minden számottevő hadigépezet, minden közösségi szolgáltatás számítógép-vezérlésű, az érdekeltek a számítógép-technika jövőbeli eredményeiben reménykednek. Erre látszik a járható út, kombinálva természeti katasztrófáknak álcázott események előidézésével, valamint az ellenség lakosságának pszichológiai táveszközökkel való káoszba-taszításával.

Lankadatlan a vágy, hogy kitaláljunk valamit,  amivel előbb megbénítjuk a másik felet, mint az minket. Hogy mire az rájönne, miről van szó, és egyéb lehetősége nem lévén, kézi vezérléssel bevetné a nukleáris fegyvereit,  addigra már késő legyen. Újabban felvillanyozó előrehaladás mutatkozik (persze a kihangsúlyozott cél a gyógyítás)  a nanotechnika területén. Esetleg szabad szemmel nem látható, mikroba méretű eszközök  juttathatók észrevétlenül az ellenségnek számító biológiai szervezetek agyába, egyéb testrészeibe,  amitől cselekvőképtelenekké válnak, nem tudják, sőt nem is akarják a megfelelő indítógombokat  az ujjukkal elérni….”

Nos ehhez én már csak annyit fűznék hozzá, hála az égnek 70 éves vagyok, remélem megúszom, s előbb halok meg...Node a gyerekek ??? A Marsra még nem mehetnek, hova meneküljenek az őrület elől ? 

Istenem, Istenem, nagyon elrontottál valamit, amikor az "ember" nevű hibás szériát kiengedted a kezed közül...

4 megjegyzés:

  1. Sajnos, a nol.hu (online) "megújult"- igaz,elég sok "panaszt" olvastam,amit pl. az előfizetők írtak. K. olyasmiket is,mint amit említesz. ( Ezért veszem meg minden pénteken és szombaton az újságot.)
    Más :
    Továbbra sem szeretjük az idegebeket (állítólag ez van )

    VálaszTörlés
  2. Egyetertek,ha valaki egy mas orszagba attelepul,tiszteletben kell,hogy tartsa az adott orszag normait es az ott beszelt nyelvet is beszelnie kellene.
    Ott van pl az USA. Hany es hany mexikoi es mas kozep- es del-amerikai orszagbol szarmazo jon es letelepulesi engedelyt kap,nem beszelnek angolul,sot a kesobbiekben sem tanulnak meg.Majd hany es hany gyereket szulnek,aztan meg segelyeket is kapnak. Minket europaiakat meg sokszor turistaskodni sem engednek be.

    VálaszTörlés
  3. Ez sajnos Németországban is így van... hány és hány török, orosz, balkáni, afrikai, görög él itt, nem beszélik a nyelvet, segélyből, gyerekek utáni pótlékokból, állami támogatásokból élnek. Tisztelet a kivételnek!
    Itt építik a templomaikat, gyakorolják vallásaikat, fejkendőben járnak...stb. a németek alkalmazkodnak, segítenek a saját országukban.
    Kérdem én, mely alkalmazkodást kapják a külföldiek ezen emberek országaiban???? Nem tudok egyet sem említeni.
    Örülnék, ha valaki meg tudna cáfolni.

    VálaszTörlés
  4. Tselszi, Kavics:
    Sokat gondolkodom egy esetleges megoldáson (nem mintha az én feladatom lenne) - de nem látom a legkisebb esélyt se arra, hogy ez a helyzet megváltozzon. Az alkalmazkodás végülis valamilyen szinten "értelem-függő" dolog.
    Bocsánat a példáért, de csak az jut eszembe, hogy a majom-kísérleteknél akkor kap a majom jutalmat, ha megcsinál valamilyen feladatot. Nem értem emberi szinten ez miért nem működik ? "Csak" azért mert "olyan szerencsétlen" - nem biztos, hogy az az egyetlen üdvözítő megoldás, ha pénzt nyomunk a markába.
    Rettentő szívesen "elbeszélgetnék" veletek ebben a témában (is). A kár csak az, hogy három nőszemély kitalálhat, megbeszélhet bármilyen okos dolgot - abból még semmi sem lesz, nem változik meg a világ.
    Pedig valamiféle változásra nagy szükség lenne.
    Nem ismerjük az emberi pszichét (szerintem) eléggé - és nem tudjuk kezelni azt az atavisztikus dolgot, hogy az erősebb győzedelmeskedik. Sőt néha még azt se tudjuk ki az "erősebb"...


    VálaszTörlés