2014. július 14., hétfő

Körök



Elgondolkodom néha, hogy kik és miért csinálnak ilyesmit ? Valami miatt nem tartom valószínűnek, hogy „a földönkívüliek” efféle pitiáner dolgokkal játszanak, de ettől még érdekes a dolog. Kik, miért veszik a fáradságot (mert azért egy ilyen „kép” elkészítése bizonyára nem fél óra - ámbár hát ki tudja?...) – szóval  miért csinálja, aki csinálja ? Ahogy a légifotókat elnéztem ott a közelben emberlakta település nem nagyon van, tehát nem tudom ki „profitálhat” abból, hogy esetleg többen elmennek oda ilyen-olyan okok miatt. Ki kíváncsiságból, ki ezotériás célzattal, vagy mit tudom én miért.
Tény – mint látszik is a fenti képen - ennek a gabonakörnek a közelében van egy nagyon régi vaskori földvár http://en.wikipedia.org/wiki/Badbury_Rings – de hát nem hinném én, hogy ezzel valamiképp összhangban vannak ezek a mostani gabonakörök.

Tudom, nem egyedül vagyok, akiben ott sokasodnak a kérdőjelek, mert ugye nem csak most és nem csak ez, amire nem találunk (egyelőre) magyarázatot. Sokszor az jut eszembe, hogy mintha valami „felsőbb hatalom” efféle kis csodákkal akarná elterelni a figyelmünket bizonyos „nagyobb csodákról” – és nem feltétlenül pozitív értelemben gondolom a csodát.

Hány olyan ókori, vagy még régebbi és máig megmaradt „csodának” rájöttünk már a nyitjára, megfejtettük a turpisságot – amit anno az akkor élt kis „poremberkék” csodának hittek. A papok/tudósok/hatalmasok akkor is játszottak emberekkel/érzelmekkel/hiedelmekkel – az a gyanúm, hogy ma sincs ez másképp.





Kép innen: http://www.cropcircleconnector.com/2014/banburyrings/banburyrings2014a.html

3 megjegyzés:

  1. (Magam is - egy keveset - utánaböngésztem - a BBC.co.uk honlapon.)
    Nem vitatva a mai témád érdekességét, de engem valahogy "erősebben foglalkoztatnak" (...bosszankodom ?) - a boszniai piramissal kapcsolatos dolgok.

    VálaszTörlés
  2. Kérdéseidre nem tudom én sem a választ... de akik csinálták - számomra - már művészet, amit csináltak. Fantasztikus precizió.

    VálaszTörlés
  3. Blogger aranyos fodorka írta...

    Kavics: valahogy ezt nem értem én se - de hát olyan sok minden létezik ma már (technikailag értve is) amit nem ismerek, hogy az se lehetetlen: valami "géppel" csinálták/csináltatták. Én még ott tartok, hogy a "drón-ügyet" se igazán fogja fel az agyam. Szerintem az is szenzációs és még mi mindenről nem tudunk, mert eltitkolják előlünk....

    VálaszTörlés