2014. július 24., csütörtök

Mi kell a boldogsághoz ? Köd !



Ma is korán ébredtem, s egy ideje Berci cica rákapott arra, hogy hajnalban szívesen kimegy az utcára. Mivel azonban másképp nem tud, csak akkor, ha én a kapun kiengedem, hát megteszem neki ezt a szívességet (meg a visszaengedést is).  Hadd szimatoljon, nézelődjön kicsit - ilyenkor nem járnak autók és kutyák.... Ma is ezzel kezdtük a napot ötkor.

Ám ahogy kinyitottam az előszoba ajtót és levegőt vettem, azonnal valami áramütés szerű boldogság ömlött el bennem, mint minden alkalommal olyankor, amikor eső után kimegyek hajnalban és beleszimatolok a levegőbe. Aki járt tiszta levegőjű helyen (készakarva nem mondom a Júlia Alpokat – mert tudom ám, hogy máshol is van jó levegő…) szóval a hegyeimben és  csakis ott éltem meg ilyen hajnalokat. Az előző napi eső kimosta a levegőt, telepumpálta hűvös köddel, párával,  – ha szerencséje van az embernek a hegyekben még fenyőillattal is – no ebbe beleszippantani …. Hát én nem tudom, a kábítószer milyen, de nekem ennél nagyobb örömöt okozó illat/érzés nem létezik.
Na, szóval ilyen volt a mai reggel.
Az érzelmeimet nem tudtam lefotózni, ám a (nem túl szép) de mégiscsak picit ködös környezetemet igen.
Öröm, öröm, öröm !!!
Úgy kell néha….
 


Fenti három kép  jelenlegi lakóhelyemen készült, hajnali ébredés után...

Ez pedig a Krma völgyben készült, ugyancsak hajnali ébredés után

Nem, nem itt lakom... Ezt  a Vršič  utáni hegytájolótól
lehet látni


5 megjegyzés:

  1. Ismerem az érzést, ismerem az illatot, én is így élem meg.
    Hétfőn reggel keltem ilyen reggelre. Szeretek is azonnal fizikalilag benne lenni, amikor a bőrömön és hajamon érzem a páracseppeket.

    VálaszTörlés
  2. Kavics: és ugye, hogy leginkább hegyes vidéken tapasztalható ilyesmi ? Manapság a városok levegője már nem tiszta, vagy csak nagyin ritkán, szerencsés meteorológiai körülmények között.
    Holdgyöngy:
    Nem, ő a cirmos.
    A fekete-fehér haldoklik. Szerintem napjai vannak hátra. Csendben fekszik, csak folyékony ételt fogad el, meg nyomom bele a gyógyszereket - de úgy látom, eredménytelenül. Csak azt kérem a Teremtőtől, ne legyenek fájdalmai és csendben tudjon elaludni...Segíteni többet nem tudok már.

    VálaszTörlés
  3. Végtelenül sajnálom, s támogatom a kívánságodat. Macskaúr karácsonykor ment el, az ajtó előtt találtam holtan. Fájt, de lehet könnyebb volt úgy.

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom,ki- hogy' van vele, de nekem ilyenkor a Balaton-parti hajnalok jutnak mindig eszembe. Igaz, ha köd nem is volt mindegyik hajnalon,- de valahogy a vízparti hajnaloknak is megvan a maga feelingje.
    Igazolom, amikor aranyosfodorka képei készültek,- tőle távolabb, a városban is ilyen volt az idő. (06:00 órakor)

    VálaszTörlés