2014. augusztus 11., hétfő

Egy ősz hajú asszony üzente a Nők Lapjának



„…Az ősz hajat a mai társadalom nem támogatja, az aktív életmóddal nem összeegyeztethető….az ősz hajat a tudatalattinkban az erdő szélén élő öregasszonnyal kapcsoljuk össze….” írja a Nők lapja 2014. július 23-i számában, ami véletlenül a kezembe került.
Imádom az efféle diszkriminatív sorokat.
Felkaptam rá a fejem rendesen és mondhatom a kezem is „bemozdult”, a szám pedig csak annyit kezdett mondani „Anyád….”
Kedves újságírónő/pisológusnő majd akkor regélj legközelebb ilyesmikről, ha  valóban meg is érted a dolgot és  ha megélted már a szituációt ! Persze lehet, hogy te majd erdő szélén élő öregasszonynak fogod magad érezni - én egyelőre még kicsit jobbnak ítélem a helyzetemet - habár (figyelve országunk állapotát) lehet, hogy hamarosan tényleg oda jutok.
Addig persze nyugodtan csak fesd a  hajadat. 

Ő pedig ugye, egy erdő szélén élő aggastyán, ill. remete. 

 Továbbá üzenem:
„…Akármilyen ruhát felvehetsz
De tiszta szívvel piszkos nem lehetsz, igen
Hajad lehet hosszú
És ha kopasz, az se baj
Az ész a fontos, az ész a fontos, az ész a fontos
Nem a haj.”

9 megjegyzés:

  1. Egyszer egy pasi miatt én is befestettem a szép ősz hajamat. Nagyon rosszul éreztem magam az új, régi színemmel. Egy festett hajú öregedő nő lettem.
    Azóta búcsút mondtam a pasinak, és visszanyírattam a hajamat. Újra szépen őszülő, fiatalos hölgy vagyok.

    VálaszTörlés
  2. Gopál: Ez a jó kifejezés: fiatalos őszülő hölgy !!! :-) Én is valahogy hasonlóképp érzek.

    VálaszTörlés
  3. Amikor hazamegyek mindig veszek egy Nők Lapját, mert évtizedek óta szeretem benne az írásokat, újságírókat.
    De ekkor butasággal ebben az újságban még nem találkoztam!!!
    Hogy kerülhetett egy "ilyen" újságírónő a lapba?
    Írtál a lapnak is?

    VálaszTörlés
  4. Kavics: Nem, nem írtam, rég leszoktam már arról, hogy válaszoljak mindenféle badarságra.Ez folyamatos munka lenne....
    Erre (is) jó a blogolás, itt kipuffoghatom magamból a bosszúságaimat, mérgemet...aztán elfelejtem, mert az ilyesmit nem kell és nem érdemes megjegyezni.

    VálaszTörlés
  5. Én csak pironkodom, hogy erdő szélén élek, nem is olyan aktív életet - vagy? - és festem a hajam...:( Ennek ellenére ez egy nagy baromság, amit ír a hogyishívják! Szeretem a Nők Lapját, színvonalasnak tartom, de ezek szerint oda is bekerülnek silány dolgok. Kár!

    VálaszTörlés
  6. Borzalmas dolog a hajfestés...harmincegynéhányévesen elkezdtem...negyven évesen, pedig már nagyon utáltam, mindenki azt mondta, hogy nem hagyhatom abba, mert azt fogják hinni az újszülött gyerekemről, hogy az unokám...közben a gyerekem megnőtt és hallani sem akar róla, hogy az anyukájának ugyan olyan fehér haja legyen mint a nagyanyjának, ráadásul rövid, mert ugye lenöveszteni nem lehet, csak levágni vagy átfesteni...pedig egyszer eljön az az idő amikor annyira elegem lesz ebből a macerából, hogy sokkolni fogom a környezetemet...közben pedig lassan 20 éve nyomaszt, hogy én hülye, másokra hallgatva elszalasztottam a szépen őszülés folyamatát és elveimmel, stílusommal, mentalitásommal ellentétben benne vagyok ebben a mókuskerékben.

    VálaszTörlés
  7. Laikus vagyok,- minden bizonnyal a hangsúly a "tudatalattin" van... ( "az" viszont eléggé egy...komplikált valami...)

    VálaszTörlés
  8. Tiff: úgy gondolom, előfordul, hogy újságírók leírnak nem egészen végig-gondolt dolgokat - remélem, ez is egy ilyen volt csak... (?)
    bk: valóban "csak" elhatározás kérdése, de nem könnyű elhatározás, gyakorlatból mondom. Viszont egyetlen másodpercig nem bántam meg, hogy abbahagytam a festést s sokszor gondolom, ennyi erővel előbb is megtehettem volna.

    VálaszTörlés
  9. bk. én pont így vagyok ezzel... Nehéz ügy és nem tudom, mikor fogom bevállalni, holott utálom a macerát, ráadásul fodrászhoz soha nem járok és már nem is szeretnék! :(

    VálaszTörlés