2014. augusztus 3., vasárnap

Szelesztit, lánykori nevén Cölesztin

Soha nem is hallottam róla...És akkor most egy barátnőm "talál" egy ilyent Németországban és elhozza nekem... Kevés szebb ajándékot  tudok elképzelni...Tudom, a képen nem látszik, de akkora, mint az öklöm !! 
Tartom a tenyeremben és gondolkodom, miképp, hogyan is "képződhet" születhet meg egy ilyen csoda ? Mi is vagyok én, mennyi az én történetem az övével szembesítve ?
Ó, olyan kicsinek érzem magam....

6 megjegyzés:

 1. Szép darabbal gazdagodott a kőzetgyűjteményed. A Földi kőzetek között valódi csodák vannak. Azon csodálkozom, hogy ezt nem használják ékszerhez, olyan szép.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép darab, különösen a színe tetszik.
  Ennél szebb ajándékot én sem tudtam volna elképzelni, kedves a barátnőd. :-)

  VálaszTörlés
 3. (Ha nem is e téma miatt, csak jutott eszembe megint az a 90-9-1-es "szabály" - említődik benne a "felületes" olvasás is. Igaz, nekem sincs időm,kedvem... minden témát "kikutatni." )
  Talán csak annyit, hogy .."kérdezze meg kezelőorvosát,vagy gógyszerészét is"...(ha nem csak gyönyörködni akarna benne...)
  celestite
  ( Majd ne vidd a napra ! )

  VálaszTörlés
 4. A törlés oka !
  Ha már épp' tegnap (?) volt egy SOS téma. Előzmény : csak-csak a háztartásunkba került egy... új laptop (?) és egy új "okos telefon" is. Igaz, nem én használom őket...legfeljebb az "elszenvedőjük" vagyok... nagy gyakorisággal "be kell jelentkeznem" a saját "címemmel," ahhoz,hogy egyáltalán hozzá tudjak szólni... és ne bonyolítsam !
  (ma is... hozzászólásom "nem ment be"... aztán meg megduplázódott...és ilyesmik.)
  Na, ennyit.

  VálaszTörlés
 5. Csinálunk páran belőle ékszert ;)
  De nagyon sérülékeny kő, mindössze 3-3,5 Mohs keménységű. A hegyikristályok 6-osak. Szóval könnyen karcosodik, és pláne törik. De ha gondos gazdája van, akkor nagyon sokáig szép.

  Illetve még egy nehézség: a belőle készült gyöngyöket nem tudják fényesre polírozni, pontosan a sérülékenysége miatt, viszont így is egy nagyon szép, enyhén zsíros fényű gyöngy készül belőle. Ő az az ásvány, aki geoda formában csillogósabb, mint gyöngy formára csiszolva :D

  VálaszTörlés
 6. Kedves Ismeretlen - én a véleményedet úgy értelmezem, hogy okosabb, ha ezt a szépséges darabot nem "piszkálom". Nem selymes-síma a felülete, viszont - szerintem - így egyben, egy csodálatos darab !

  VálaszTörlés