2014. szeptember 6., szombat

Egy idézet, egy fotó


Szvámi Vivékánanda: A cselekvés és a szeretet jógája

"….a rossznak is megvan a maga haszna. Rengeteg olyan dolog van az életünkben, amiről azt kívánjuk, bár csak soha ne tettük volna meg, de amelyek ugyanakkor tanítómestereink voltak. Ami engem illet, örülök, hogy tettem jó dolgokat és sok rosszat is. Örülök neki, hogy valami jót tettem és elkövettem számos hibát, hiszen mindegyik nagy lecke volt. Én, ahogy most vagyok, azon dolgok eredménye vagyok, amiket tettem, amiket gondoltam."
                                                      ******************
Ezeket hoztam ki a könyvtárból. Sajnos a Nyári Krisztián  "Így szerettek ők" 1.kötete nem volt bent, de előjegyeztettem. Hallottatok róla ?  Állítólag nagyon jó, érdemes elolvasni !

  
(Csak zárójelben: ezt a pár napja nálam lévő "kölcsön-géppel" fotóztam - mert újat nem tudom összerakni, a gyerekek meg nem értek rá segíteni ebben. Ráadásul valami új csatlakozó is kell majd hozzá - amit megpróbálnak szerezni... Szóval az új gép képeire kicsit még várni kell.)

2 megjegyzés:

  1. Török Sándort olvastam, kedveltem, az Így szerettek őket kolléganőm dicsérte. Az idézet nagyon szívbéli.

    VálaszTörlés
  2. Bár hozzám pl. a Nők Lapja "kissé megkésve" érkezik ( nem kritika!) - mintha abban is lehetett olvasni egy-két írását Nyárynak, ami úgy érzem belekerült a könyvébe.
    (Úgy emlékszem eléggé sokat - régebben - közölt a facebook oldalán is,- így aztán (mert én az ilyesmit nem szeretem) -kevésbé "idegesít," hogy nincs bent a könyvtárban. Igaz, az már jobban, ha egy trilógia 1-2... kötete vagy nincs bent (olvassák ) - hagyján !- mert az a rossz,ha egyáltalán nincs is meg. Na, de ez Nyáry könyvére nem vonatkozik.
    Újabban már azt csinálom, hogy a "fülszövegben" elolvasom, szükséges-e egy-egy író könyvének (regény) olvasásához az, hogy az előző kötetet is megszerezzem. :-(

    VálaszTörlés