2014. október 11., szombat

Hogy jártam…



Az egyik kálváriás anyaghoz kellett volna ismertető. Megtudtam, hogy készült egy leírás/könyv a település történetéről. Igenám, de a pécsi könyvtárban nem lehetett hozzájutni. Jó, hát kérjék meg könyvtárközivel…. Ezer éve nem kértem ilyent, estem is pofára, 1000.- Ft postázási díjat kellett kifizetnem. És mi lett a vége ? A könyvben NEM volt benne az, ami nekem kellett volna…
No, hát így jártam….egyszer valami csodagép kiszámíthatná, hogy a csendhegyes szórakozásom nekem mennyibe kerül…

Viszont !

Kihoztam az alábbi képen látható ötöt olvasni. Mérgemben, hogy a kálváriás üggyel nem jutottam előre, kézbe vettem  a „Csibefiú”-t (Gerard van Emmerik) – hát képzeljétek, este 11-re be is fejeztem ! Régen volt ilyen könyv a kezemben, amit egyszuszra elolvastam. Ha valaki olvasóim közül jár könyvtárba – ajánlom, hozza ki  ! Nem hinném, hogy csalódni fog.

(Aminek a címe nem látszik itt baloldalon alul: az H.Raucher: Kamaszkorom legszebb nyara)



3 megjegyzés:

  1. A Csibefiút szerettem, a könyvtár is mint minden más "termelői ágazat" lett. Tervezetten kell pénzt kitermelnie.

    VálaszTörlés
  2. Háááát igen...látom én, hogy nem elég a fenntartáshoz a kölcsönzési és a néha beszedett büntetődíj - akkor ehhez még kell egy büdös étterem - aminek viszont van forgalma - tán még nagyobb is, mint a könyvtárnak. Ámbár elbizonytalanodtam: hátha a büdös étterem nem is a könyvtár része, s a bérleti díjat más valakinek fizeti. Fene se érti már ezt a mai világot...
    ki, kinek és miért fizet.
    Egy biztos: "Fizetni kell mindenért".

    VálaszTörlés
  3. Ámosz Oz-tól ( kinek eredeti nevét - bár feljegyeztem,de elfelejtettem, ill. a héber oz szó jelentését is...) - csak a Szeretetről-sötétségről c. könyvét olvastam régebben. Talán azért tetszett,mert családregény-féle... és az olyasmiket kedvelem.
    Arra sem emlékszem, kezdetben mennyit fizethettem a könyvtárban (17 éve) - egy biztos, jelenleg is 500 Ft/év összeget fizetek. (Igaz, 17 éve is már nyugdíjas voltam...-meg most is.)

    VálaszTörlés