2014. október 27., hétfő

Jöttem-mentem-Kaposvár…



Ez most aztán tényleg rövid kis látogatás volt, egyetlen céllal, nevezetesen kompletté szerettem volna tenni már végre a donneri kálvária anyagát, amihez hiányoztak a fényképek.
A napsütés, aminek ilyen őszi időben csak örülni lehet - sajnos  kellőképp megnehezítette a  az üveg-borítású stációképek fotózását.
Késve érkezett a busz, emiatt aztán a randevúm helyszínére csak taxival értem oda – mivel egy járókelő azt mondta, nagyon messze van az a templom, fél óra alatt sem érek oda  gyalog. (Ez mellesleg nem igaz, kényelmes sétával se több mint 15 perc)…
Mindegy,  most az egyszer nem sajnáltam a 700.- Ft-ot. Kaposváron a belvárosban egységesen ennyi az út bárhová megy az ember – nem tudom, Pécsett van-e ilyen, mert a veseköves taxizásomat leszámítva nem mostanában ültem taxiban, bár mintha valami 900-as taxifeliratokat láttam volna… Nem is lényeges, úgyse járok taxival.

Kísérőm a donneri templom előtt várt, aminek helyszínét úgy határozta meg, hogy a felüljárótól már látszik a „korsós szökőkút” – s ott a templom. (A söröskorsóról itt olvashatsz: https://www.kozterkep.hu/~/18649/soroskorso_szokokut_kaposvar_soros_rita_2009.html )
Ő már ott is volt, mire én odaértem. Először bementünk ide, (mármint a templomba, nem a korsóba) – megnézni belülről, mert mostanában újították fel. Igen szépek, nekem nagyon tetszettek a színes üvegablakok.
Majd felmentünk a kálváriára, ahol elég gyorsan végeztem a fotózással – s máris indultam vissza a buszpályaudvarra, ahová az érdekes csiga-formában kanyarodó felüljárón rövid idő alatt ki is jutottam. Délben itthon voltam – meg voltam elégedve magammal….


A korsós szökőkút, mögötte a templom
A templom üvegablakai
  




A donneri kálvária
    
A Kapos folyó

Csiga-felüljáró
és a buszpályaudvar a felüljáróról 
                                                      

1 megjegyzés:

  1. "Vendégeink voltak" ( 2 fő) a "messzi távolból - így aztán csak utólag olvastam. Szép kis túrának érzem, innen bentről, fűtött szobából. :-)
    (Taxihoz : meglepett,hogy 2 napra autót bérelni, az olcsóbb mint 2 x2 db. vonatjegy Bp-Pécs-Budapest.)

    VálaszTörlés