2014. október 23., csütörtök

Levél az alpolgármesternek


Nem tudom manapság a cégeknek, intézményeknek van-e és ha igen, milyen előírása arra nézve, hogy a hozzájuk beérkező levelekre válaszoljanak. Most én itt közzéteszek egy levelet, amire hónapok óta várok választ. No nem azért, mintha azt hinném, hogy ezek után válaszol bárki is rá, avagy, hogy esetleg meghallgatásra talál az abban leírt kérésem...Csak úgy, mondjuk "kedvtelésből" teszem, hogy dokumentáljam: ez, ilyen ma Pécsett a hivatali ügyintézés a Polgármesteri Hivatalban, még akkor is, ha a levelet kifejezetten az alpolgármesternek címezte az ember.

                                     *************

………. alpolgármester úr részére

Tisztelt alpolgármester úr !       Tárgy: ……. utca csapadékvíz elvezetés

                                                                 

Olvasom, hogy a város vezetése árvízellenes védekezést indít – ami igen örvendetes dolog, mert ebben a városban valóban, ha nagy eső van, az több helyen is komoly problémákat okoz. http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/arvizellenes-vedekezeseket-indit-pecs/

Én is évek óta szenvedem, kényszerűségből és tehetetlenségből a mindenkori nagy esőzések alkalmával, hogy a helytelen csapadék-vízelvezetés miatt, minden nagyobb eső vízáradata az én házam falát áztatja – bár egyelőre még nem dőlt össze, de ki tudja, mikor történik valami baj ? Tenni ellene nem tudok. Önöknek MOST 10 vödör aszfaltba kerülne, ennek a nagy projektnek a keretén belül, hogy megoldják ezt a problémát is.
(Előre bocsátanám, senkinek nem vagyok rokona, vagy ismerőse, egyszerűen egy pécsi lakos vagyok, aki kér 10 vödör aszfaltot a „közösből”. Ha nem nyugdíjas lennék, talán még azt is felajánlanám, hogy az anyagárat kifizetem.)

A lakásom a …………utcában van.  A ………utca és………. utca kereszteződésében régebben jól kialakított – járólapokkal kirakott és elég mély vízlefolyó volt. A  kereszteződés keleti oldalán ez még meg is van,  a nyugati oldalon azonban valaki(k), akiknek autója itt a rosszul megválasztott sebesség miatt  nagyobbat döccent, „elintézték” néhány éve, hogy  ezt a jól működő vízelvezetőt majdnem teljesen egy szintbe hozzák az úttesttel. Ezáltal a csapadékvíz NEM a ….. utcán folyik le, hanem mind ide ömlik – az amúgy  is szerencsétlen, ferdére megépített ……… utcába. Emiatt a ……. utca és a ……. utca összes csapadékvize hatalmas árvízként ömlik végig az én házam fala mellet, majd kanyarodik le a ……. utcába. Ha túl sok az eső, az áradat a ……… utca 14 és 12.sz. ház falát is mossa.
Csatolom – amennyiben ez egyáltalán jelent valamit is – azokat a fényképeket, melyeket nagyobb esőzésekkor a lakásom ablakából készítettem: 2008, 2010, 2012 és 2014 évi képek.
A biztosítóm erre nem fizet, a városnak az én házam nem érték, akárhogy nézem, csak én vagyok ez esetben a szenvedő fél azon autósok miatt, akik anno „elintézték” a vízelvezető beaszfaltozását.
Én most azt kérném, hogy vagy fejtsék le ezt a pluszban oda épített aszfaltot, vagy emeljék meg úgy, hogy a víz ne erre a …….. utcába, hanem természetes és normális útján a ……. utcában tudjon lefolyni. Biztos vagyok benne, hogy 10 vödör aszfalt elég lenne…..

A házam értéke a környék igen rossz híre miatt is nevetségesen alacsony, meg kell nézni, hány eladó ház van errefelé, menekül innen, aki tud. Én sem találok rá vevőt – amit félig-meddig meg is értek – más helyében nekem se kellene… De nagyon örülnék, ha a ház egy darabig, vagy legalább addig, míg élek, mégis csak ház maradna, s nem kellene attól félnem, hogy egy nagy eső kimossa alólam a falakat.

Pécs, 2014.07.17.



Üdvözlettel:            .................                                                                

Kettőt mellékelek az elküldött 10 képből:



Mit gondoltok, valaha is kapok majd erre választ ????????



 TERMÉSZETESEN NEM KAPTAM RÁ VÁLASZT SOHA - írom ide ezt 2018 tavaszán....
                                                          

      ÁZUNK.....

4 megjegyzés:

  1. Együttérzésem.
    (Talán tudod,hogy pl. Kovácstelepen már aláírásgyűjtés is volt,ill.minden létező fórumot megjárt már a bejelentés, amire érkezett is válasz,de nem sok minden történt az ügyben.)
    Talán még annyit, hogy az volt a kérés a polgármesteri üzenetben (is)ill. a BIOKOM felhívásában, hogy a BIOKOM-ot értesítse a lakosság a panaszokkal.Feltételezem, a tiedhez hasonlókról is.
    Nem tudom,nekik elküldted-e ?
    ...vagy a lakókörzeted önkormányzati képviselőjét megkerested-e már ez ügyben ?
    Szívből kívánom, hogy problémád megoldódjon !

    VálaszTörlés
  2. Nem, nem küldtem el nekik, mert azt hittem, hogy ha a város egyik vezetőjének írok, az majd továbbítja az illetékesek felé. Nem is azt gondoltam, hogy személyesen az alpolgármester jön ide aszfaltozni...De esetleg másolatban még elküldhetem a levelet az általad ajánlottaknak is.

    VálaszTörlés
  3. Rossz helyen kopogtatsz, én járdafelújítás miatt tavaly februárban a BIOKOM-hoz fordultam, e-mailt írtam nekik csatolva a képekkel. (Lesüllyedt a járda egy szakasza és megállt benne a sár és a víz, már csak gumicsizmában lehetett ott átmenni. Választ nem kaptam, utána személyesen mentem be 1,5 hónapra rá. Végül április végén kijöttek és megcsinálták, de nem csak azt a 2-3 m-es szakaszt, hanem 8 m hosszan. Tehát jó 2 hónap múlva meglett. Javaslom, hogy a BIOKOM-hoz fordulj, ez nem az alpolgármester asztala. Sok sikert

    VálaszTörlés
  4. Névtelen: meg fogom próbálni - hátha...

    VálaszTörlés