2014. október 31., péntek

Madárhangok

Kicsit vidámabb téma (az elmúlt napokhoz képest):

Kaptam - nézegetésre, ill. meghallgatásra ezt a linket:
http://www.dnr.state.mn.us/mcvmagazine/bird_songs_interactive.html

Pár pillanatot kellett várni, amíg betöltődik, aztán rögtön rákattintottam az egyik madárra. A mellettem lévő fotelban szunnyadozott Berci. Hát azt látnotok kellett volna, micsoda izgalomba jött ! Felült, sőt felállt a fotel karfájára, majd bemászott a monitor mögé, azt gondolva, hogy valahol ott bújt el a madár - ami részben igaz, hiszen ott van a hangszóró. 

Amilyen disznó vagyok, alig bírtam visszatartani a nevetésemet - ugyanakkor azt kell mondjam, alle Achtung ! Minden elismerésem ezé a macskáé, akiben még félálomban is azonnal felébred a kíváncsiság, és/vagy a vadászösztön... 
Miután abbahagytam a csicsergetést, még hosszú percekig kíváncsian bámult a könyvespolcot, gondolom remélte, hogy előbb-utóbb csak kibújik a könyvek közül az a daloskedvű madár..




5 megjegyzés:

  1. Noná, hogy ébred, mint két bezárt ajtó mögött a konyhapultra helyezett hússzeletelő deszka letételének hangjára.

    VálaszTörlés
  2. :-) örülök, hogy a húsvágó deszka sztorit ismered Holdgyöngy - és akkor még hozzáteszek egyet: neszkávéhoz (reggeli után) vízforralás a mikróban - majd kevergetés a bögrében, a macska azonnali megjelenését váltja ki, rám néz és kérdezi: én is kapok tejszínhabot !?
    Kap.
    Okosak.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos, egy ismeretlen - tök fekete macska vadászik a madáretetőnk alatt,- pedig már a madarak kezdenek megszokni bennünket. ( Kisgyerekez is )- küldtem is 1-2 fotót...
    Lejárt szavatosságú tökmagot imádják" - és ědig több a cinke - mint tavaly.
    Sajnos feketerigó is,- az új kőlapnak annyi... :-)

    VálaszTörlés
  4. Hibákért elnézést... bábszínházba mennénk...

    VálaszTörlés