2014. október 30., csütörtök

Nem akarok mást hallani....

...valahogy kezdek tele lenni a 2 napja rám zúduló dolgokkal. A szívem pedig félelemmel, aggodalommal....Ki kell mosni kicsit az agyamat, annyira tele lett hirtelen...
Ma várnom kellett kicsit a nagynénimre, álltam egy kertvárosi téren és felnéztem a sárguló platánlevelek között a tiszta, kék égre. 
"Isten látta, hogy a világosság jó.....elválasztotta a világosságot a sötétségtől." (Teremtés könyve) Bárcsak minden ilyen egyszerű lenne. Egyébként is, néha azt gondolom, a Jóisten egy ideje szabadságon van.

És az égre nézés nekem is jó volt. Egy pillanatra azt is elfelejtettem, hogy nem a természet lágy ölén, hanem egy ronda nagyváros peremvidékén, 10 emeletesek között állok....
Ilyen pillanatok nélkül nem lehet élni, olyan mint a levegő, KELL !
Este hazajöttem, be se kapcsoltam a tévét, csak ez szólt:


4 megjegyzés:

  1. Azért Pécs nem egy "ronda nagyváros", vannak szerencsére gyönyörü részei is, amiben lehet gyönyörködni. Nincs napsütés arnyék nélkül.

    VálaszTörlés
  2. Kissé megkésve, mert "vendégem" érkezett csütörtök délután...
    Piros megjegyzése tetszik... én is épp' Kertvárosban jártam - (könyvtár és egyebek) - fotózgattam... aztán csak otthon vettem észre (?)- a fotók 75%-a az "negatívum ?"... de azért volt pár "jó" kép is.
    (30 évig (!) - laktunk Kertvárosban -(1973-2003) - maradjunk annyiba, "megvan a szépsége" (is) - csak ( esetleg) "úgy kell8ene) "hozzáállni a témához." (?)- vagy...ki tudja.

    VálaszTörlés
  3. (2) A sok hibáért, melléütés / kapkodás - elnézést.
    Kifelejtettem : hazaérve a könyvtárból...(kedd óta) - nem nagyon foglalkozom mással, csak olvasok! Sajnos, még így is eljutnak a hírek hozzám is ... de túlélhető(k) - az is igaz, csütörtök óta "csak" mesekönyveket olvasok... meg pár napig még így is lesz... :-)

    VálaszTörlés
  4. Ó, hát nem a (kert)várossal van(elsősorban) bajom...

    VálaszTörlés