2014. október 1., szerda

Romlott világ...

Mint megnéznivaló képsorozatot kaptam - s bizony azt kell mondjam, van közte néhány igencsak elgondolkodtató rajz.
Esetleg fussatok át rajta, hátha ti is találtok ilyent:
http://2perc.net/31-elgondolkodtato-rajz-arrol-hogy-milyen-romlott-vilagban-elunk/


(Bennem persze ezer gondolat indult el: teszek, tudok-e tenni valamit azért, hogy másképp legyen ? Oda lyukadtam ki, hogy a  meglévő problémákhoz képest  igencsak keveset, vagy majdnem semmit sem tudok tenni. 
És ha mind a 7 milliárd ember így érez, akkor mi van ? 
Kinek, hol, hogyan kell(en) elkezdeni, hogy jobb/más legyen ?
Lehetséges egyáltalán ?
Nem, nem látok jobb utat, mint a Föld letisztítása után egy újra-kezdést...) 

5 megjegyzés:

  1. Sajnos a Föld tisztítása utáni újrakezdéssel még nem oldódik meg minden. Az Ember alap-természete nem fog megváltozni.A hibák újra és újra ugyanezek lesznek: kapzsiság,gyűlölködés,korrupció....

    VálaszTörlés
  2. Kettőt már ismertem a rajzok közül, köszönöm, hogy tudattad ki az alkotó. Pawel Kuczyinski nevét érdemes megjegyezni, nem csak válogattam a képek közül, mindnek van mondanivalója, nekem mindegyik tetszik. Van benne szomorúság, de ez a valóság.
    Azt gondolom AF, hogy igazad van, egy tisztító újrakezdéssel lehet csak ezeken változtatni és ha az előttem szólónak igaza van, akkor addig csináljuk ezt a körforgást, amíg meg nem tanuljuk... Ki tudja, nem az 50. kört futjuk e már?

    VálaszTörlés
  3. (Lényegtelen,hogy ezek a képek - igaz,akkor egyesével - már régebben is keringtek a neten.)
    megjegyzem : én ma reggel csak cigarettáért mentem - meg vissza, aztán vagy 30 valahány képet készítettem... (csak tudnám minek ?...) - (részben egyetértek Szilviával - bár... a remény hal meg utoljára...)
    Más, bár bizonyára közismert... itt van pár pillanatnyi adat... lehet(ne) választani... melyik területen javuljunk... (vagy javuljon az emberiség)
    A pillanatnyi állapot

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom, hogyan készült ez az adatsor - de bizony elég félelmetes.
    Azt se tudom, mit kellene csinálni, hogy másképp legyen minden, ami rossz....csak oda tudok kilyukadni mindig: a teremtésben "félre-sikerült" valami, hibás széria vagyunk, és akkor megérdemeljük, hogy leselejteződjünk.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon találó és elgondolkodtató képek! Ilyen a világ, ez van! Szerintem soha nem fog bekövetkezni javulás, amíg ember van a Földön...

    VálaszTörlés