2014. november 5., szerda

Karfiolos-krumplisSoha nem lesz belőlem jó gasztro-fotós…
Tegnap is hogy jártam. Elkészítettem félig az ebédemet, még gondoltam is, hogy le kellene most fotózni…. Aztán csengett a telefon – elfecsegtem az időt. Végül gyorsan befejeztem megkezdett alkotásomat, és zsupsz, be a sütőbe. Akkor jutott eszembe, hogy félkész állapotában nem készült róla fotó… A készet megbontva nem biztos, hogy látható/felismerhető benne minden. Hát ez van…

 

Leírom a receptemet, mert ettől függetlenül nekem nagyon ízlett.

Egy kis fej karfiolt rózsákra szedtem, egy nagy krumplit felkockáztam, kevés sós vízben félpuhára pároltam. Közben kisütöttem a szalonnakockákat.
A jénaiba alulra egy kevés szalonna-zsírt öntöttem, rá a karfiol+ krumpli, végül a kisült szalonnakockákkal szórtam meg a tetejét.
4 tojás fehérjét felvertem habnak, a sárgájához hozzákevertem egy evőkanál zablisztet, majd óvatosan a felvert habbal összekevertem. Kísérletképp olasz fűszerkeverékkel ízesítettem  a masszát, majd a krumpli-karfiol tetejére öntöttem.
A sütőben szép pirosra sütöttem – fejes salátával nagyon finom volt. Ez a mennyiség nekem 2 napi ebédre elég.

3 megjegyzés:

 1. Na, igen ! - legalább jelezzem valahogy azt, hogy olvasom... ha nem is kommentálom.
  ( Még szerencse,hogy olyan ételek említődnek, amikkel jelenleg "nem foglalkozom,"-- mert egyre inkább pl. egy kocsonyáról "ábrándozgatok."
  ( Saját készítésűre értve - és ne bonyolítsam most.)

  VálaszTörlés
 2. Szerintem jól szemlélteti a fotó az ételt, jól is hangzik, nyelek is nagyokat így reggeli előtt...

  VálaszTörlés
 3. Nagyon finom lehet, tetszik a recept és guszta amit látok!

  VálaszTörlés