2014. november 9., vasárnap

Sós-stangli



A ma szülinapját ünnepli kedves családtagomat ezúton is köszöntöm, Isten éltesse, egészségben, békességben stb…
A szokásos „meglepetés” receptjét viszont szeretném megosztani veletek, olvasókkal. Ez még a Nagymamám receptje – de nálunk mindenesetre ez sláger a sósak terén:

30 dk liszt
10 dk zsír
1 sütőpor
1 kis pohár tejföl
1 tojás sárgája 
kb. 1 kávéskanál só (ezt érdemes kitapasztalni, ki milyen sósságút szeret)

Ezeket összegyúrni – és a kellemes lágyságú tésztát kisujjnyi vékonyságúra kinyújtani, tojásfehérjével megkenni, köménnyel megszórni, felcsíkozni. És már kész is.
Omlós, finom kis nasi, sokáig eláll – ha nem falod föl egy este…. 

A fenti adagból 2 ilyen tepsi lesz

Ez a nagy tálnyi stangli dupla adag !


5 megjegyzés:

  1. Köszönöm a receptet. Ez a rokonságban is népszerű volt nagynénéim sokszor sokat sütöttek belőle. Nálunk is mindig elfogyott.

    VálaszTörlés
  2. Valóban ez egy egyszerű sós süti, nálunk ezt "nyelespogínak" hívjuk. Egyben különbözik van amikor sajtot reszelek a tetejére. Az ünnepeltnek pedig én is kívánom a minden földi jóságot tartalmazó boldogat.

    VálaszTörlés
  3. Ugye, hogy "nem kell mindig kaviár ?" :-)

    Tényleg úgy vagyok, hogy a sokféle kunsztos sütinél sokkal szívesebben készítek régi recept alapján, bevált, egyszerűeket.

    VálaszTörlés
  4. Hmmm... ez nagyon jól hangzik. Ki fogom próbálni, köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés
  5. Abile, nem fogod megbánni, tényleg gyors és garantálom, hogy sikere lesz !

    VálaszTörlés