2014. december 11., csütörtök

Érdekességek a Holdról

Jó, beismerem azonnal a kezdetkor: már megint egy régi anyagra bukkantam: ez minimum 2012-es, de lehet, hogy előtte is diskuráltak róla már a neten – nem keresem, mert ebben benne van sok érdekesség és olyasmik, melyek bennem is többször felmerültek már.
Mert aki nekem hihetően megmagyarázza, hogy miértis nem megyünk a Holdra ? – hát annak én kezet csókolok. Küldünk robotokat a Marsra, sőt már emberes utat is tervezünk – a Holddal meg valamiért nem foglalkozunk, holott itt van a "szomszédban". Jó gyakorlótér lehetne a messzibb utakhoz.  

Mindenesetre, akit érdekel ez a témakör, annak ajánlom elolvasásra ezeket a cikkeket:

Rengeteg csillagászati témájú filmet látok, mondhatom, a nézett mozik 30-40 %-a ilyen – mert érdekel, - még akkor is, ha semmi esélyem az űrutazásra - mert megmozgatja a fantáziámat, mindig új és új variációkkal állnak elő, mindig többet tudok meg, de mondhatom úgy is, mindig mást hallok/látok.  Néha bizony olyasmiket is, amit igazán fel se fogok, nem is értek, mert bár ezek ismeretterjesztő műsorok, de tudósok az előadók – s ami nekik természetes, az bizony (legalábbis nekem)  nem mindig egészen világos, vagy egyértelmű. De ezektől a ködös foltoktól eltekintve nagyon élvezem és sokat gondolkodom azon, hogy is működhet ez az egész  itt körülöttünk. Nem hinném, hogy valaha is rájövünk a titokra. 

Kép: http://sg.hu/cikkek/29932/csillagaszati-kilato-lesz-a-holdbol




2 megjegyzés:

  1. Igaz,én is épp' elég filmet megnézek a tőlünk távolabbi helyekről,ill.mindenféle "terveket"- de attól még kérdésedre a választ én sem tudom és ne keseredj el !- még nagyon sokan mások sem ! Aki azt hiszi,hogy majd a NASA honlapjáról és bármilyen más "irományból" megtudhatná a valóságot, erősen téved. (Eléggé nagy "hülyeség" lenne szétkürtölni a "világban." )

    VálaszTörlés
  2. Persze, hogy igazad van - néha tényleg jobb, ha nem tudjuk, hogy mi vár ránk.

    VálaszTörlés