2015. január 19., hétfő

Elolvasni, elolvasni, elolvasni, ELOLVASNI !!!!!! Gondolkodni !

1.
http://www.hetek.hu/fokusz/201501/muszlimok_europaja
2.
 http://nol.hu/belfold/kegyetlen_jovo_var_az_eselytelenekre-1360181 

Nem írhatok minden nap tulipános szigetekről - pedig de jó lenne.....

3 megjegyzés:

  1. ...vagy az lehet,hogy ma van az év legdepressziósabb napja ? (01/19/hétfő)

    VálaszTörlés
  2. @x - így már értem, miért volt ma ilyen nyomorult napom...

    a cikkhez: jelenleg van szerencsém egy nagy csapat muzulmán diákot oktatni, s ennek fényében nagyon-nagyon másképp látszik az, mint amivel egyes források direkt riogatnak.
    Mivel nem akarok a politikai részébe belemenni, most csak két dolog, amire a francia események kapcsán a diákok kitértek:
    1) a dzsihádnak semmi köze a háborúhoz, szent cselekedetet jelent, amibe minden segítségnyújtás beletartozik, pl. hogy bevásárol a szomszéd néninek, vagy átsegít egy idős embert az úton
    2) akik ma terjeszkednek az ő vallásukat zászlajukra tűzve, csak lejáratják őket, miközben nem is az iszlám törvényei szerint élnek - egy valódi muzulmán soha nem lenne terrorista, s Mohamed sem lőtt volna az újságírókra, hanem megbocsátott volna

    Így a két belinkelt cikket talán úgy kötném össze: ők a nyugati világ bűnbakjai, ahogy a szegények a mai Magyarországé

    VálaszTörlés
  3. Pizzás: Hajlandó vagyok elhinni, hogy így van, ahogy írod. De akkor vajon miért nem tiltakoznak erősebben, miért nem "az jön át" a médiából, hogy az IS nem egyenlő a muzulmánnal ? Egyelőre (remélem) még a szélsőségesek vannak kevesebben, de ki látja előre a történelmet ?
    A magyarországi helyzetet sajnos katasztrofálisabbnak látom. De hajlandó vagyok elismerni, hogy itt nem 100 %-ban az uralkodó réteg a hibás. Amíg a birkákat vágóhídra lehet hajtani, addig le is fogják vágni őket.

    VálaszTörlés