2015. január 13., kedd

Szinte hihetetlen….


Soha nem voltam jóban a számokkal. Amennyire a betűket a saját világomnak tekintem, annyira idegenek tőlem a számok. Kaptam egy diasort, és próbáltam volna valahol megtalálni a szövegét, hogy bemásolhassam a blogba, de pontosan ezt az összeállítást nem találtam meg. Nem maradt hát más választás, mint hogy diasor formájában mutassam meg azoknak, akik még nem látták. (Érdemes teljes képernyőre kinagyítani.)
Csak kíváncsiságból belekukkantottam  Dürer életrajzába, ha mást is érdekelne, itt olvashatja:  http://hu.wikipedia.org/wiki/Albrecht_D%C3%BCrer




2 megjegyzés:

  1. Mivel ezt a témát elég régóta ismertem,- (bár mélyebben megérteni nem akartam vagy nem tudtam ) - talán annyit, hogy (elképzelhető) azért nem voltam "jóban" a számokkal, mert a számtan (matematika) tanárral sem ?... akinek pl. (bár családunk "ismerőse" volt) - kedvelt módszere anno : aki csíkos zoknit hordott (!) (fiú)- feleltette és a végeredmény 1-es... (és voltak más "módszerei" is)(60'-as évek eleje) Na, -ma már lényegtelen.
    Viszont itt egy érdekesség (?) - ha valaki nem tudná - pl. a 333 333 331 az nem prímszám ! Állítólag nem csak 1-el és önmagával, hanem 17-el is osztható ? ( próbáljátok ki, mert nekem most nincs több időm ) :-)

    VálaszTörlés
  2. Ha már épp' 10 éve (?) őrizgetem ezt a cikket is - (újságból kivágva) - ráleltem a neten :
    Bűvös számok (remélve,hogy működik )

    VálaszTörlés