2015. január 21., szerda

Szobor ügy



http://cultura.hu/wp-content/uploads/2013/10/weores.jpg















Létezik az Interneten egy   https://www.kozterkep.hu/  oldal.  Bárki, bármilyen szobrot és művészinek vélt alkotást feltehet oda – úgy tudom/látom különösebb ízlésbeli korlátozások nincsenek. Ez, a valaha csak szobrokat bemutató lap  kissé káoszossá vált, van ott már minden  a…tól  z…ig…
Persze ettől még tiszteletre méltó a törekvés, hogy a virtuális világban is megmutassák, ill. megőrizzék a szobrokat az érdeklődők számára. Mindegy, hogy milyen „szobor” – hiszen ízlések és pofonok – ugye különbözőek. A szobros lap pedig nem ízlés-nevelő célzattal létesült.
Valójában az alábbi cikk oda kívánkozna, mégis inkább itt mutatom meg – talán több, velem egyetértő olvasóra találok. (Köszönöm @x-nek a figyelem-felhívást.)

Itt olvasható:


4 megjegyzés:

  1. Sem nem védem,sem nem támadom- megjegyzem,ha úgy kezdjük el a honlap megtekintését,hogy azt írjuk be a Google keresőbe,hogy Köztérkép Pécs, akkor nem érződik annyira "káoszosnak." Ismerjem el,én nem szoktam a "főoldalról indítani."
    (2) Bizonyára többen tudják,hogy van facebook oldaluk is és abban igen gyakran az adott napon született/vagy meghalt szobrászokat említik meg. Továbbá van egy újdonság is (!) - állítólag - ezentúl - minden hétfőn (?) külföldi szobrokat (műalkotásokat) is meg fognak jelentetni ! - bár nem tudom,azt a honlapra is felteszik ?- vagy csak a facebookra.

    VálaszTörlés
  2. Hát talán azért nem káoszos, mert Pécset nézed és aki eddig itt fotózott, nem tett fel mindent. De - úgy látom - most már tényleg a csillagos ég a határ - minden felkerülhet.Egyébként nyilván ezért is váltottak szoborlap-ról köztérkép névre.
    Persze, semmi közöm hozzá, csak megjegyeztem....

    VálaszTörlés
  3. Petició benyújtásához aláírást gyűjtöttek amit én is aláírtam. Sajnos hazánkban tapasztalható összefonódások miatt arra a következtetésre jutottam ennek a szobornak sem lesz lebontás a vége.Köszönöm a legfrísebb infót.

    VálaszTörlés
  4. Tartok tőle, igazad lesz kyba ! :-(

    VálaszTörlés