2015. január 3., szombat

Tiltsák be a tűzijátékokat !!!

Zsaci blogjában http://nagyberki-zsarolta-vakkantasai.webnode.hu/blog/olvastam:

http://www.peticiok.com/tiltsak_be_a_tzijatekok_lakossagi_hasznalatat

Kérlek írd alá !!! Én megtettem. 
Ha valamit, hát a tűzijátékozást én is nagyon utálom - pedig nem is vagyok kutya ! Annyi más szépség, érdekesség van a világon, aminek örülni lehetne, amiben gyönyörködni lehetne - s ráadásul bizonyos kultúrnépeknél (pl. Párizsban) már tilos is. Hát akkor nálunk is betilthatnák. 
Köszönöm a kutyák nevében is, ha aláírod !

5 megjegyzés:

  1. Névvel vállaltam az aláírást !

    Sajnos aug.20 án a fiamék kutyája tűnt el a durrogások közepedte, azóta sem lett meg.
    Mi is őriztük a mieinket , bent aludtak az előszobában szilveszterkor .
    Az aláírás sikere kétséges, önző az ember .
    mmama.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm mmama - hátha, hátha mégis lesz eredmény, bár őszintén bevallom, túlzottan én se reménykedem - ennek a népnek "panem et circenses" kell.
    Nem igazán tartom érző lelkű népnek a magyart.Csak önmagáét tudja siratni, sajnálni.

    VálaszTörlés
  3. OK! tiltsuk be a tűzijátékot, mert a petárdáktól megriadt kutyák pánikszerűen menekülnek és sokszor napokig kóborolnak az utcákon. Amelyik szerencsés azt megtalálják, de sokan sose jutnak haza. DE hol van az a petíció, melyben azt követelik, hogy a kutya tulajdonosok tegyenek meg mindent azért, hogy a kedvenceiket megvédjék? Hol az a petíció, amiben azt követelik, hogy legyen minden kutyában chip, amit a rendszerbe regisztrálnak is. (Sok olyan kutya van, akikben bár van chip, még sincsenek benne a rendszerbe. Ez az állatorvosok felelőssége, amit, ha rajtam múlna nagyon szigorúan büntetnék) Most olvasom, hogy egy 10 hónapos és egy 4 hónapos tacsit keresnek. Az udvarról veszett el egy féléves tacskó. Most ki a hibás, a tűzijáték, vagy az ember?

    VálaszTörlés
  4. Én csak pironkodok, mert nálunk a vőm felmegy a dombtetőre szilveszterkor és a gyerekeknek fellő néhány csillaghullást!:( Én nem akarok anyóskodni. A kutyánk zárva van, de utálja a vadászok lövöldözését is, meg ezt is, teljesen igazatok van!!!

    VálaszTörlés
  5. PZS. a csipes témában egyetértünk. De: ha nem lenne tűzijáték, nem kellene a kutyákat megvédeni. Most arról ne beszéljünk, hogy ettől függetlenül hány kutya veszik el, vagy dobják ki valahol...Az egy egészen más téma.
    Tiff: csak kérdezem, te boldogtalan voltál, mert gyerekkorodban nem volt még petárdadurrogtatás ???
    A baj az, hogy a gyerekek úgy gondolkodnak, hogy a szomszédban volt, nálunk meg nem, akkor az ciki...
    Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy mi az élvezet a petárdázásban. Mert hogy a város főterén, egy évben egyszer Szilveszterkor legyen tűzijáték - hát jó, rendben van. Bár valahogy évszázadokon át képesek voltak emberek enélkül is élni. De ami most van, az szerintem abnormális.

    VálaszTörlés