2015. január 1., csütörtök

Új évre: Everybody wants to be in love



Lehet, hogy lesz, akinek számára ez a kisfilm túl érzelgős, vagy megjátszott.

Mégis úgy gondolom, érdemes elgondolkodni rajta.

Figyeljetek egymásra, nem csak süketek és vakok élnek köztünk, hanem gyakran olyanok mellett is elmegyünk, (süketen és vakon) akikhez szólhatnánk, akiket észrevehetnénk.

De csak rohanunk – rohanunk.

Legyetek, legyünk jobbak az új esztendőben – ha lehetséges. Mert mindenki azt akarja, hogy szeressék. (Everybody wants to be in love.)

Végülis kin múlik ?

Csak rajtunk.






7 megjegyzés:

  1. Nem kívánnék hangulatromboló lenni...(szerintem tán' már az is egy "nagy lépés" lehet(ne) - ha otthon, a 4 fal között (pontosabban egymás között) próbálnánk "jobbak lenni." Más : 01/01-én délelőtt "elvittek sétálni"... és a teljesség igénye nélkül... próbáltam "jó lenni"... (pofámat befogni)... amikor a kutyát póráz nélkül sétáltatták a Tettyén... ( bár unokámnak "tetszett"...) - majd egy idős házaspár "szentségelt," hogy a tettyei romok (vaskilátó) mily' ronda... majd 2 "közmunkás" "értésemre adta,"...én hívjam fel a BIOKOM-ot, ha a (vas) lépcső életveszélyesen csúszik... (ők más miatt lettek odaküldve) - ilyesmik. [ Szerintem nem mindenki akarja azt,hogy szeressék... de az egy más történet. lehetne. ]

    VálaszTörlés
  2. Én szeretném elfogadni amit írtál és azonosulni vele, de igazat adok @x-nek, mert van aki nem akarja, hogy szeressék!

    VálaszTörlés
  3. BÚÉK Aranyos :-)

    Szerintem mindenki szeretné, hogy szeressék... esetleg nem vallják be maguknak sem, főleg nem másoknak - oka ezer is lehet - de hiszem, hogy minden ember szeretetre született. Hogy mivé válik és miért, ez változtathat a dolgokon, de belül, legbelül mindenkinek jó a szeretet.

    VálaszTörlés
  4. Kavics veled értek egyet.
    A szeretet olyasmi mint a levegővétel. Szükség van rá. De van, aki rosszul vesz levegőt....és akkor - talán tényleg kellemetlen. Node ha jól ???? Mi baj lehet azzal/abból ?

    VálaszTörlés
  5. Tudtam, hogy van egy Dr. Bagdy igézetem ezzel kapcsolatban, megtaláltam:
    "Az ember gemin altriuzmussal, alapvető szeretetszükséglettel, kötődésszükséglettel és a másik ember iránti ragaszkodással született lény."

    VálaszTörlés
  6. Na. Ez a lényeg - legfeljebb van, aki még nem jött rá erre....

    VálaszTörlés
  7. Aranyos, Kavics egyetértek veletek! Nincs olyan ember, aki ne vágyna szeretetre, csak AZT HISZI, vagy feledékeny, önző... Előbb, vagy utóbbi mindenki rájön, hogy azt nem pótolhatja semmi!

    VálaszTörlés