2015. február 13., péntek

Csodás tengerpartok



Mindig tartogat a net felfedezésre való érdekességet. Igaz, most eredetileg csak néhány csodás fotót kaptam, amiből diasort csináltam, aztán szétküldtem az ismerőseimnek, de Kavics barátnőm (http://bessyke.blogspot.hu ) tanácsára felhívom itt is a figyelmét annak, aki esetleg még nem látta – erre a viszonylag  friss anyagra a neten.
Valóban csodálatos tengerpartok ! Mi már megegyeztünk, hogy melyik tengerpartra mennénk szívesen. Nézzétek végig, talán ti is találtok olyant, ahová – legalábbis gondolatban – örömöt, vagy vigaszt keresve el tudtok repülni.

Itt lehet a teljes képsort megnézni:


Nálam ez utóbbi vitte el a pálmát:

Glass Beach, Fort Bragg, Kalifornia - USA
A látvány szép, az ok azonban, amiért ez a partszakasz ilyen népszerű lett, már kevésbé örvendetes. A színesen csillogó üvegpart a környékbeli lakosok által ide hordott háztartási szemétből keletkezett a szép üvegkristályok egykor üvegek, ablakok voltak. Mivel a turisták szuvenír gyanánt egyre több "kavicsot" hordtak el magukkal, a partszakasz védetté lett nyilvánítva.


….de ezek is különlegesek, szépek: 





3 megjegyzés:

  1. A gömbkövek, ó, igen, azok számomra a legkülönlegesebbek! Bára zöld homokos partszakaszon is jól érezném magam. :-)

    VálaszTörlés
  2. Lehet,ez valami szakmai ártalom nálam ? - épp' ma több cikket is olvastam a "tengerek állapotáról," aztán látva az első képet (kavicsok) hirtelen azt hittem,hogy az is hulladék. Na, OK !- nem akarnék a mai,szép témába belerondítani ! (Cikk: Évente 8 millió tonna műanyag szemét kerül az óceánba. Ill. Ausztráliában is egyre nagyobb a gond a korallszigetükkel.- bár annak címére már nem emlékszem.)

    VálaszTörlés
  3. Glass Beach, nem semmi! Most kaptam ajándékba 3 gyönyörű, tenger csiszolta üvegdarabot. Na nem innen hozták,hanem Szicíliából.

    VálaszTörlés